deleted

deleted

其實用 itune 加番晒啲歌嘅 mp3 tag/artwork 後再編好 playlist(跟手 export 埋),然後再用其他野 (例如 usb hdd) backup 會唔會好啲呢?? 因為 itune 都只係管理工具,如果你部電腦冇晒啲歌而部 ios device 有,你一 sync 時隨時將你 ios device 入面啲歌剷光光,以前用 ipc 時就試過,依家唔知仲會唔會咁。

deleted

Join apple iTunes match upload to Apple server. All song sync to server and other Mac device

原來咁恐怖架。。。
傑洛 發表於 2020-6-11 15:32

建議用FreeFileSync e.t.c.可以自己改規則

用Google play music 最好

自己手上有 iOS 裝置

想用 iTunes 備份音樂

1. iTunes 管理音樂可唔可以一個資料夾一個主題嘅 MP3?定喺 ...
傑洛 發表於 2020-6-10 17:01

原裝ITUNES係唔可以從IPHONE備份音樂落機
https://tw.imyfone.com/phone-dat ... iphone-to-computer/
可參考

自己手上有 iOS 裝置

想用 iTunes 備份音樂

1. iTunes 管理音樂可唔可以一個資料夾一個主題嘅 MP3?定喺 ...
傑洛 發表於 2020-6-10 17:01

1. 用 playlist
2. 做到
3. 唔駛

我有用match , 因為好多日本舊歌,Apple music無。

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - iOS(4.0.2)