700蚊左右用um1係唔係好選擇?

某次上左去果到試聽um3
可能我果隻係木耳,同我隻9850比
um3平衡好過佢,小提琴好有動感
最重要zzz帶起黎,唔會頂住耳仔
但um3實在玩唔起,所以想出手um1
只係想換下口味,唔係需要有好大改善

exactly

Um1我$1000樓下不作他選

um3 同um1 係2 回事wor~
你聽咩多?~
1k 樓下都係um1, sf3, er6i .... 睇你取向~

最平依家做緊幾錢?

原帖由 1991823 於 2009-3-23 02:42 發表

um3 緊係好過9850 ......價錢起碼差兩級
但若果同同級既um1計.....只可以講.........各自有各自既風格.但um1初頭係較難捱

原帖由 Kela 於 2009-3-24 23:37 發表

um3 緊係好過9850 ......價錢起碼差兩級
但若果同同級既um1計.....只可以講.........各自有各自既風格.但um1初頭係較難捱

因為未煲過?
話時話我隻9850都差唔多成千個鐘- -

回覆 6# 的帖子

um1 is kind of balanced type iem. i do not think jazz with um1 is a good idea.

原帖由 1991823 於 2009-3-23 02:42 發表

哈。。。。um3 一定係未開聲,未開的um3 係冇料到,佢今回叫W3
所以玩得westone 用得咁上下時間,你一定會有意外聽感  

原帖由 agent_smith 於 2009-3-26 03:22 PM 發表
um1 is kind of balanced type iem. i do not think jazz with um1 is a good idea.

What about Um1 vs SF3? Which one would be better?

I have UM2, and in terms of comfort and overall sound quality it's quite a lot better than SF3....

um1戴very舒服,同埋個型靚仔D
聲呢隻係雜食型
SF3相對戴得唔舒服, 帶出街周不時比人望(我宜家用緊)
但呢隻聽女聲真係幾正
同埋音場闊, 你會聽到背景音樂清楚好多

um2同sf3係唔同等級ge earphone黎