500~700蚊headphone有咩好選擇~?

出街用SHE-9850+PSP聽歌
各方面都可以,但聽BASS歌就差DD
(但BASS歌只係得2隻,因為可以忽略)
但係屋企ASUS DX ->AMP
重音就冇晒
只好食味精
就出糧,想玩下headphone
500~700有咩好選擇?
一般聽女動漫歌,古典,睇片
最好包得晒成隻耳仔,有時會囉出街,帶得舒服為先或音質,之後到外型,線材
方便性

我都對akg518le有d興趣,唔知巴打覺得點

個人心水um1 但要比多少少錢?$8xx 到 平均同佢會慢慢開聲,over 200hr 後同全新係兩回事

仲有個tdk 入耳$3xx 到, 價比不錯

原帖由 stevenhorlick 於 2009-3-30 08:57 發表
個人心水um1 但要比多少少錢?$8xx 到 平均同佢會慢慢開聲,over 200hr 後同全新係兩回事

Ching :

he wants headphone wor!! not IEM.

For headphone & can cover the whole ear, ATH SQ-5. Balance & easy to drive by ordinary mp3 player.

原帖由 stevenhorlick 於 2009-3-30 08:57 發表

tdk d bass ok?

c兄= =
我要既係包得晒成隻耳仔
我係想由入耳,轉玩headphone

try philips shp9000
不過好似800有找

tdk i901係唔啱聽古典...
動感,解釋力,音場都唔差
base 量無特別留意
不妨一試...又平

原帖由 andyoooooobun 於 2009-3-30 18:29 發表
不過好似800有找

自己第一隻入耳都係飛利浦
佢既人工設計的確好好
如果帶得舒服,比多小小都抵既

原帖由 andyoooooobun 於 2009-3-30 18:29 發表
不過好似800有找

仲有.邊到有800有找既價?