[開箱文]SONY MDR-7502(已加相片)

之前問過各位師兄買邊隻好,但係無人應

最尾決定買呢隻 ( 朋友推介,話SONY在專業野方面唔差 )

搵呢隻野都叫難由mingo行到星際再行到德發都無 最尾係友誠搵到,多謝$450

廢話講完,戴後感

第一下買仲以為自己買左假野,高音刺耳,低音欠缺 ....但打左陣機再聽歌發覺即刻有改善

高音可以接受,低音都出番d黎 ( 作為一隻鑑聽耳機,唔好期待有太多低音 )

優點:鑑聽耳機,無咩味精
缺點:可能係單元太細隻既關係,長戴可能會痛 ( 我懷疑緊係咪因為戴眼鏡問題 )

很陽春的包裝

所附送的3.5mm <> 6.25mm插頭

耳機的外貌

push go go

$450鑑聽耳機?

原帖由 louis 於 2009-6-11 01:37 發表
$450鑑聽耳機?

平有平聽貴有貴聽既

唔通下下CD3000ST咩

原帖由 louis 於 2009-6-11 01:37 發表
$450鑑聽耳機?

冇乜問題喎

SONY D耳牛我都聽過,叫係唔錯,不過聽用家講,呢個價位小鐵個pro5會好好多

原帖由 符碌 於 2009-6-11 21:08 發表

冇乜問題喎

SONY D耳牛我都聽過,叫係唔錯,不過聽用家講,呢個價位小鐵個pro5會好好多

馬後炮問個陣又唔見你講

原帖由 星野望 於 2009-6-11 21:25 發表

馬後炮問個陣又唔見你講

你幾時問
我真係唔知你有問
你唔信我講可以去恆X o個邊搵下,搵唔到我可以比埋Link你,早o係上個月oby佢出post講話想買大耳牛,o個時我已經講左SONY唔錯,之後就有用家就話佢都有SONY耳牛,又有pro5,話好過SONY D耳牛

原帖由 符碌 於 2009-6-11 21:31 發表

你幾時問
我真係唔知你有問
你唔信我講可以去恆X o個邊搵下,搵唔到我可以比埋Link你,早o係上個月oby佢出post講話想買大耳牛,o個時我已經講左SONY唔錯,之後就有用家就話佢都有SONY耳牛,又有pro5,話好過SONY D耳牛

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1241222

不過由佢反正我好滿意對7502 既聲

另外想問下,除左借個枕頭比隻headphone之外仲有咩方法可以令佢無咁夾耳仔,而家長戴耳仔痛

原帖由 星野望 於 2009-6-11 22:20 發表

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1241222

不過由佢反正我好滿意對7502 既聲

另外想問下,除左借個枕頭比隻headphone之外仲有咩方法可以令佢無咁夾耳仔,而家長戴耳仔痛

你o個隻SONY係唔係用呢隻棉:?
:

我上次試o個D SONY耳牛都係用呢種棉,戴得好舒服

原帖由 符碌 於 2009-6-11 23:17 發表

你o個隻SONY係唔係用呢隻棉:?
:

我上次試o個D SONY耳牛都係用呢種棉,戴得好舒服

無記錯得xb系係呢隻耳墊
7502果隻耳墊好薄, 個罩又細, 所以夾就梗架喇