原帖由 EVIS 於 2009-6-9 15:12 發表

可能是brand既問題, 好似我以前去換shure都是去舖頭換(唔是亦X)
講開又講. 上次我想買條11Pro線果時有條蛋散同我講:
我嚴重警告你,11Pro線唔是比TF10Pro用,佢只是一條普通導銀線,要好野就買TW2, 我都知TW2 水位高,,,,都唔使咁講野呀
我同個FRD聽玩就笑住咁走haha

唔係掛
嚴重警告你

原帖由 minazuki 於 2009-6-10 01:35 發表
不過我最近一次上20F聽到o的金句:
「冇話邊隻好聲唔好聲,你選一隻你認為聽得最舒服的便可以。」
雖然佢講得冇錯,但作為一位Sales或店務員,
咁o既答案會唔會敷衍o左o的…

咁介紹左一隻, 你唔鐘意咪又係話佢敷衍你~
"唔鐘意" 又有好多定義, 帶得唔舒服又得, bass唔夠又得, 高音唔夠清又得
that's why佢放哂出黎比你試

原帖由 Kela 於 2009-6-10 11:16 發表

唔係掛
嚴重警告你

呢o的說話, 聽左就算, 可以不理

亦軒個forum都離譜推,好o既冇人講,差o既大把人推,果d人講o既野同我加埋個fd上到去試晒咁多隻得出o既結論係完全相反

原帖由 sillycheng 於 10-6-2009 11:47 發表
亦軒個forum都離譜推,好o既冇人講,差o既大把人推,果d人講o既野同我加埋個fd上到去試晒咁多隻得出o既結論係完全相反

即係邊d呀

原帖由 sillycheng 於 2009-6-10 11:47 發表

有o的人用開某一隻耳機, 覺得最好係呢隻, 咪係咁sale
而且聽歌種類唔同, 用唔同耳機出黎結果唔同都好正常

原帖由 patwong1998 於 2009-6-10 11:34 發表

呢o的說話, 聽左就算, 可以不理

嚴重警告我, 我點可以唔理

原帖由 殛克 於 2009-6-10 00:17 發表
其實有邊間係香港代理

我用開westone, 次次壞左等成個月

呢隻有香港代理

原帖由 patwong1998 於 2009-6-10 11:32 發表

咁介紹左一隻, 你唔鐘意咪又係話佢敷衍你~
"唔鐘意" 又有好多定義, 帶得唔舒服又得, bass唔夠又得, 高音唔夠清又得
that's why佢放哂出黎比你試

咁又唔可以咁講,作為一個sales應該介紹下既....
起碼問左個客要咩價位,聽咩多咁好正常wo
唔通用成個幾鐘試左10隻之後想買 W3,但原來佢得$500....
如果間鋪是咁要一個收銀就得啦,冇需要個sales企係到
好似我咁唔是比個賣屎既警告下,我都唔知自己是幾咁想要11pro條線啦

原帖由 大食懶豬仔飽 於 2009-6-10 12:01 發表

即係邊d呀

例子太多,任何sound magic