原帖由 dougchan 於 2009-6-9 02:13 PM 發表
半年前係亦x買左隻westone 3,唔小心整爛左條線,甩皮,電線外露.上20樓修理,小姐話要1個月,因人為破爛,唔包換要俾錢,ok錢會俾當時我講明只要整返條線,錢唔係問題.一個月後,有個冇來電電話,諗左一陣接,係亦x打黎,小姐話 ...

下次出e-mail或fax俾間代理... 唔理你同打發你的話... 你可以...

Send e-mail俾Westone... Attach返之前同代理所有e-mail或fax嘅copy...

原帖由 sillycheng 於 2009-6-10 13:24 發表

例子太多,任何sound magic

Ching :
I think Sound Magic have many good earphones but they're just not your cup of tea.
On the contrary, I said all the Philips earphone I heard are too blur and of course only my experience.
I can tell you many ppl said er4p is very good and worth that price. You probably don't think it worth a penny for what the bass sound it performs.

westone 代理係亦軒咩???

原帖由 524816 於 2009-6-10 16:15 發表
westone 代理係亦軒咩???

應該只係authorized dealer
因為dealer av2000都係, 如果你係av2000買佢都唔會叫你去亦軒換掛

原帖由 EVIS 於 2009-6-10 12:36 發表

呢隻有香港代理

思維

原帖由 patwong1998 於 2009-6-10 04:42 PM 發表

應該只係authorized dealer
因為dealer av2000都係, 如果你係av2000買佢都唔會叫你去亦軒換掛

其實呢.......authorized dealer 同 dealer 有乜分別?
乜 dealer 唔係等於代理咩?

原帖由 dougchan 於 2009-6-9 14:15 發表
佢既所謂回應全完冇講出點解westone有得搞,佢冇得搞

我們由5月6號開始打電話、E同事打了2次、K同事打了2次、我也打過電話給您也找不到您、首先您要攪清楚、在您電話及上俱樂部很無禮貌的回答中、從未與我談過要付錢 ...

佢話多你一個唔多..小你一個唔小
你入去亦軒間鋪都唔好入....佢唔歡迎你.....

原帖由 lorym 於 2009-6-10 21:59 發表

其實呢.......authorized dealer 同 dealer 有乜分別?
乜 dealer 唔係等於代理咩?

當然唔等於,你去返個耳機論壇就見到高人教授分銷商同代理分別

原帖由 符碌 於 2009-6-10 10:09 PM 發表

當然唔等於,你去返個耳機論壇就見到高人教授分銷商同代理分別

乜佢有教咩?
我只係見到有三個【】,Dealer、代理&分銷商。
咁依家一個英文,兩個中文................咁即係點?

原帖由 lorym 於 2009-6-10 22:24 發表

乜佢有教咩?
我只係見到有三個【】,Dealer、代理&分銷商。
咁依家一個英文,兩個中文................咁即係點?

去到o個個壇,留意以下keywords o既標題,入到去你就會見到佢教你點分
瑞士 Phonak Audeo PFE 耳機為香港原裝行貨