代理真面目(個人經歷)

半年前係亦x買左隻westone 3,唔小心整爛左條線,甩皮,電線外露.上20樓修理,小姐話要1個月,因人為破爛,唔包換要俾錢,ok錢會俾當時我講明只要整返條線,錢唔係問題.一個月後,有個冇來電電話,諗左一陣接,係亦x打黎,小姐話搵左我好耐,又話我好唔接電話,我話冇收過你電話,語氣上開始覺得佢不滿,佢講人為破爛 westone唔整,叫我自己搵耳機維修員,到我不滿.點解唔整?點解由我搵耳機維修員?佢搵老細同我講,佢話westone同佢講人為破壞,破爛,斷左係唔包,開始火起,佢語氣係用到咁爛係你問題,唔係佢問題,佢仲把所有責任推到我身上.覺得佢只係打發我走.不愉快地收線.我email westone問是否不修理,westone好快覆我,好禮貌地道歉,仲叫我寄返隻耳機俾佢會換隻新俾我.
(佢收我耳機第2日已call我,覺得佢係冇諗過幫我,只係打發我)

WESTONE封email

Chan Douglas,

Thank you for your inquiry.

I'm sorry to hear of the trouble you have encountered with your Westone 3. Please send it to the following address for the replacement service; we will do our best to get a new pair back to you as quickly as possible.

Westone Labs.
Attn. Returns
2260 Executive Cir.
Colorado Springs, CO 80906
719.540.9333

Please ship the Westone 3 prepaid an insurable and trackable method in a small box to protect it during shipping. Place this RMA # xxxxxxx on the outside of the package. Please include your name, address, phone number, e-mail address, a copy of your invoice, a copy of this e-mail, or a brief explanation of the problem. As this is a warranty replacement  there will be no charges. We must receive all of the requested information for us to process your replacement without any delays. Thank you and have a great day!

Kyle Harris
Colorado Springs, CO 80906
719.540.9333 x343
www.westone.com/music
www.myspace.com/westonemusic

佢既所謂回應全完冇講出點解westone有得搞,佢冇得搞

我們由5月6號開始打電話、E同事打了2次、K同事打了2次、我也打過電話給您也找不到您、首先您要攪清楚、在您電話及上俱樂部很無禮貌的回答中、從未與我談過要付錢維修、亦從未在單據內要求報價、而更重要的是您有一個不合理的要求、要取完耳機後維修單要取走、更要我寫一張單去証明、方便您二手買賣。我不想多講、人往往只談自己著的一面、如果您認為亦軒服務不好、抱歉、以後不要在亦軒買東西吧。
Westone的維修細則很早己在我們的合約中講明。

PS:各位無事找事做的人、有時間做些有益有建設性的工作吧、唔好當有人發出一些話題、永遠都會拉上亦軒的價格上、而且通常都是您地幾個。

Mingo

個forum 就更加...
小朋友、打手 愈來愈多
亦X個老闆亦愈來愈有問題
同開始成立網站時既佢有好大分別

呢兩個post 應該趕走左好多真正既高手
http://www.mingo-hmw.com/forum/v ... &extra=page%3D1
http://www.mingo-hmw.com/forum/v ... &extra=page%3D1

其實, 冇記錯 亦軒只是 dealer, 而不是代理.
而 dealer 和代理的分別, 可以看一下:
MINGO 串人是 dealer 而不是代理, 現在對 westone 而言, mingo 就是 dealer 了.

原帖由 t1174-3 於 2009-6-9 14:50 發表
MINGO 串人是 dealer 而不是代理, 現在對 westone 而言, mingo 就是 dealer 了.

可能是brand既問題, 好似我以前去換shure都是去舖頭換(唔是亦X)
講開又講. 上次我想買條11Pro線果時有條蛋散同我講:
我嚴重警告你,11Pro線唔是比TF10Pro用,佢只是一條普通導銀線,要好野就買TW2, 我都知TW2 水位高,,,,都唔使咁講野呀
我同個FRD聽玩就笑住咁走haha

原帖由 t1174-3 於 2009-6-9 14:50 發表

DEL.....

DEL....

原帖由 EVIS 於 2009-6-9 15:12 發表

可能是brand既問題, 好似我以前去換shure都是去舖頭換(唔是亦X)
講開又講. 上次我想買條11Pro線果時有條蛋散同我講:
我嚴重警告你,11Pro線唔是比TF10Pro用,佢只是一條普通導銀線,要好野就買TW2, 我都知TW2 水位高,,,,都唔使咁講野呀
我同個FRD聽玩就笑住咁走haha

又係後生仔?

原帖由 POKeDOLL 於 2009-6-9 16:23 發表

又係後生仔?

係....如果冇記錯是有4隻眼的