當UE預上WESTONE

話說尋日同EPC一位CHING交收D野,期間發現佢用緊WESTONE3,
講講下傾到CM,跟住佢同我講佢想換ES6....ES6
係咪我太耐冇留意耳機?我只係知WESTONE出到ES5  
估唔到交收電腦野都會預到知音人 睇黎真係愈來愈多人玩耳機了~

報到
用左 UM over 5年
PS. 試過晒其他大牌, 都係UM岩我

報到
用左 UM over 5年
PS. 試過晒其他大牌, 都係UM岩我
lemonhk 發表於 2010-11-13 19:12

UM咩先

我發現好多人比耳機玩... (ME2)

k2002 發表於 2010-11-13 21:31

唔係既...當我買到我E+用緊呢隻之後,我就覺得我搵岩了...我冇有半年都冇買到相關既野

話說尋日同EPC一位CHING交收D野,期間發現佢用緊WESTONE3,
講講下傾到CM,跟住佢同我講佢想換ES6....ES6
...
milla 發表於 2010-11-13 14:41

Westone以前係為UE生產earphone的制造商,後來發現...................

Westone以前係為UE生產earphone的制造商,後來發現...................
hkbaby 發表於 2010-11-14 09:54

Westone只係為Shure代工過
E1/UM1舊版個樣基本上一樣

Westone只係為Shure代工過
E1/UM1舊版個樣基本上一樣
stefac03 發表於 2010-11-14 11:25

more info.

UE是Jerry自己的公司。开始的三个原始股东是Jerry,他前妻和一家投资公司的老板。Westone是UE早期的OEM厂商,原本只生产助听器,后来才帮UE做定制。Westone后来因为在没有知会UE的情形下自行开发定制品牌而与UE陷入版权纠纷。打上官司后UE获胜,但是不再与Westone合作而是找了另一家只做OEM的定制生产商合作

k2002 發表於 13-11-2010 21:31

買耳機 = 俾耳機玩?

回復 9# lemonhk

買左好多耳機... 聽番冇一隻係岩自己!