求助] 新入手Jays one+

事關有日女朋友部Galaxy SII 唔見左條handfree線, 咁我又唔熟呢類型既野, 所以就上網摷買返邊條比佢好呢...

直到問有網友都有介紹a-Jays one+, 左望右望 好快就買左~

不過返到屋企試之後就覺得有問題, d人聲好散, 音樂可能會大d 但感覺都好怪, (感覺係似...條線插唔實咁)
我起度諗 會唔會係電話問題呢, 於是我又用我部毛記 milestone 3試下, 情況都係咁。
上網dl左佢個app 但係好似又唔關事...
最後我插落電腦度再試試....究然又正常wo....
有冇人有咁既經驗/知咩事?

應該係兼容問題,你可以參考下依度, 買個 adapter 應該可以解決
腦仁加 發表於 2012-3-10 17:36

想問下係咪一般影音鋪頭都有賣哩個adapter?

唔會,係正常立體聲黎

另一個方法就係按實條線既通話掣
腦仁加 發表於 2012-3-10 22:19

按實通話制E 個方法我都知, 因為係通翻個GROUND...
但係你話就位果個方法我就覺有D古怪~

你E 個方法....   有冇留意個聲會唔會變左MONO?
casper326 發表於 2012-3-10 22:11

唔會,係正常立體聲黎

另一個方法就係按實條線既通話掣

有 handfree 功能係比較麻煩,即係插頭有三條黑線四個 zone 依類,我有一個另一牌子既 headphone 都係咁, ...
腦仁加 發表於 2012-3-10 18:59

你E 個方法....   有冇留意個聲會唔會變左MONO?

回復  腦仁加

喔....之但係我用佢黎聽收音機 d聲又冇咁既問題, 但係一聽歌就出事, 係咪冇關係? ...
麻油麵 發表於 2012-3-10 18:34

有 handfree 功能係比較麻煩,即係插頭有三條黑線四個 zone 依類,我有一個另一牌子既 headphone 都係咁,你試下唔好插到盡慢慢轉下就會搵到個位置人聲會變翻正常,不過咁就好難用。

回復 8# 腦仁加

喔....之但係我用佢黎聽收音機 d聲又冇咁既問題, 但係一聽歌就出事, 係咪冇關係?

because jays is rubbish x2

應該係兼容問題,你可以參考下依度, 買個 adapter 應該可以解決
http://www.jays.se/support/knowl ... not-compatible.html

回復  casper326

唔該晒~你講中晒, 咁會唔會有解決方法?
麻油麵 發表於 2012-3-10 17:14

插唔實就話遮...  但係GROUND 位唔O岩係冇得救...   係跟本買錯野...