想買個入耳/耳塞,筆直千五樓下,唔知有咩推介

係屋企用大耳機,但而家真係好熱, 本來諗住買喇叭的, 但係真係唔識簡, so想買個入耳/耳塞.

平時都係流行女聲多(包括日本,國內, 台灣的, 歐美真的不多),  唔聽大交响,古典,  有時可能用黎睇下電影(呢個可以忽略不算)

平時都係留意開鐵三角,森海呢d,但都無咩睇啱.

唔知有無其他推薦, 小弟呢到無得試, 有人推薦w2, 唔知點樣呢?

一手就um1
二手就um2

westone  2 is good for you
我買左W1 而家不知聽得幾開心
你有錢, 可以試下4/4R   , 1500就W2 啦

我都係鐘意人聲..westone 幫到你
um系列 人聲比較出, 但係total 計就唔好, 人聲蓋哂其他樂器
同埋如果聽 pop , 好少純人聲

試埋ue700

回復 3# sasuke

唔知ching有無其他耳機比較下,因為小弟未試過westone呢個牌子,上網search過,各種不一樣

UE700 好

westone  2 is good for you
我買左W1 而家不知聽得幾開心
你有錢, 可以試下4/4R   , 1500就W2 啦

我都 ...
sasuke 發表於 2012-4-1 20:01

我反而鐘意UM多D,人聲夠凸出,又唔會太多LOW

回復  sasuke

唔知ching有無其他耳機比較下,因為小弟未試過westone呢個牌子,上網search過,各種不一 ...
nkwhahaha 發表於 2012-4-1 21:32

試過 Shure 215
           westone um1
           westone w1 / w4
           sony xba-1
           ue 700
           sennheiser mm70i
全都用iphone 4s 播
你不如上mk 12樓   金雞廣場 金x 自己試啦
試都岩先買

我反而鐘意UM多D,人聲夠凸出,又唔會太多LOW
csw616472 發表於 2012-4-1 22:45

但um1 我聽樂器聲好冇feel... 反而 w1 都聽到音樂聲
    人聲係真係um1 出d , 但我聽的歌 要人聲,樂器聲都有 先岩我

UE700 好
kingdun3284 發表於 2012-4-1 22:06

ue700  只能說,樣樣都有d , 但高不成,低不就

回復 9# sasuke

UE700全面,而且本身級數都唔同,  音質係另一個層次