動圈動鐵圈鐵小米圈鐵Sony XBA-A2/A3/300AP 即係點呀?

Q1)其實插電腦手機用, 夠唔夠力推Sony XBA-A2? 我見人講A3就唔夠力.
Q2)同埋我用電腦聽下歌, 圈鐵係唔係比純動圈更差?
歌種就好似:

Q3) 其實小米圈鐵 Vs Sony XBA-A2/A3 有幾大分別? 價錢差十倍.....
Q4) 其實插電腦手機聽歌聽電台 Sony-XBA A2 vs 300AP 要點揀?

Thanks for your input

吾好話價錢差十倍,自已鈡意差百倍都有人買

A1 A2 電腦, 手機推應該夠大聲, 不過去sony show room試試先知對唔對你口味
A3 唔計音質,開發,設計,做工,配套,又何止差十倍
A4 xba A3 C/P最高

一樣ohm, 靈敏度差少少唔夠力既話,應該兩隻都唔掂先岩⋯⋯
圈鐵唔會比純圈差既(果個價位),以前聽ACG我個人prefer純鐵
啲電音快上快落,但人聲冷,圈鐵就彌補到依個問題
不過sony耳機啲bass都係多過頭,唔耐聽
純圈既話唔岩音樂風格

幾大分別⋯⋯不如你去Sony official store聽,文字量化唔到聽感

如果煲完仲係覺得低頻太重, 可以試吓用呢隻膠 ... 或者會有驚喜

你首 超炮 d 電子音樂 落beat 好重, 齋落beat 而beat ,N N 年前 重低音年代d  歌 好似 牛尾君 d 歌先興 ...
brainiepc 發表於 2016-3-13 14:54

Thanks. 不過我鍾意耳機多D

一樣ohm, 靈敏度差少少唔夠力既話,應該兩隻都唔掂先岩⋯⋯
圈鐵唔會比純圈差既(果個價位) ...
sapphire4890 發表於 2016-3-13 13:20

Thanks~ bros

整實我多數識分乜係 耳筒 同 耳塞, 一 up 耳機有時唔知想要乜
brainiepc 發表於 2016-3-13 16:26

I see. 我係想買耳塞