值二百定值二千睇你點用同有冇真係去試啫,配啱同佢真正須求一樣嘅機,再加少少膠紙就即時......

回覆 7# hk133

係呢到有ching拆過第一代圈鐵.
仲加左料改善音資.

我反而覺得俾多一舊水買小米值過ZST好多

回覆 12# trustme133

用 1st order 電容飛走個圈嘅低音,跟住再用張類似 2nd order 嘅接法話有人都係咁做,跟住就攞我屋企人間廠嗰粒6.8mm話係雙動圈嗰個吖嘛!高人嘅嘢我真係識條 Iron 咩!

回覆 14# snp386

放心,我都唔識!

刪除

not yet buy the new version (圈鐵耳機pro)... might be next year 小米festival...
but im sure zst with origianl wire is better than 小米圈鐵old version (HKD129)

原裝版 zst 可能文文地, 但換左線就成個生猛番晒。

爛米無線換播。

Po 到圖 爛米 vs zst鍍銀線 先算 ...
kzzstzs3 發表於 2016-11-27 23:40

咁你拎咗條ALO線換落對ZST上面試未?洗唔洗試埋8絞其至16絞純銀線?(當然,用銀線玩ZST可能冷聲到無人會想聽。)

我懶,係咁意搵咗對嘢落Soulnote SA300上面聽下咩聲就算。聲底係好係壞唔洗試咁耐,搵個夠力水嘅輸出,一聽便知龍與鳳。我窮都唔係窮得只有一iPhone咁大把。唔好齋睇frequency spectrum圖,如果呢類圖真係可以盲目崇拜。音響舖嘅器材九成可以拎去堆填。大部人家中洗完幾球先得返來套音響都係可以拎去堆填。要明白人耳對悅耳嘅感覺並唔係原音,等於人食嘢鍾意加味精。當然,人嘅味覺對味精好快疲勞,食得兩食就就知道新鮮靚食材加上紥實廚藝先可以做真係好食嘅佳餚。

但我諗同閣下講咁多嚟都係多餘。

原裝版 zst 可能文文地, 但換左線就成個生猛番晒。

爛米無線換播。

Po 到圖 爛米 vs zst鍍銀線 先算 ...
kzzstzs3 發表於 2016-11-27 23:40

用條OC Mars 4唔知會點呢?