回覆 19# teamhardcore

試左換粒02落去,真係可能唔夠電壓,有很多雜音。
一於試下637睇下效果如何。

個外殼吾錯

回覆  樂天熊仔餅

明解,那我手上有粒MUSES 01,是否也可以換上去?
ckikin 發表於 2016-12-25 18:56

電壓未必夠, 不過可以試下

回覆 17# 樂天熊仔餅

明解,那我手上有粒MUSES 01,是否也可以換上去?

回覆 16# ckikin

唔係......係 1+2,睇你自己想配個乜嘢聲,不過未改機就玩唔到 01,因為唔夠電壓

明解,那請問是否一換就要換曬3粒?
題外話,事實上件整品整得靚靚仔仔,賣貴些也是可接受的,或者我本身讀設計,覺得這部份也是一件產品的成本。

比多百幾換個殻,抵丫
sapphire4890 發表於 2016-12-25 16:18

我個壳係黑色既,黑色壳應該仲平啲

回覆  ckikin

OPAMP...... 不過平玩貼片627都夠,有好多平價拆機貼片單轉雙賣  ...
樂天熊仔餅 發表於 2016-12-25 17:13

627 易買啲,3對開心使用中

回覆 12# photosilicone

不過有人話雞冇雞味鼓油冇鼓油味喎!之不過好多日本廠仔都係用緊油雞 1同 2 個走線,只係 cut 走唔要嘅部份同焊死粒 OPAMP,咁就多謝二三千港幣,跟手再加一加多電壓同轉個紅色咁就多謝多一兩千,點解用緊同一樣嘢嘅人同 player 又唔話佢雞冇雞味鼓油冇鼓油味,唔通真係品牌有神力加持!不過仲有樣嘢唔同,換咗啲高級嘅貼片嘢,我信靚嘅貼片零件真係識飛架!

所以話, 油雞都要燒香塊"皮"先至會好味的 ...