又來玩平野~ 9.0MM墨烯單元二路分音金屬殻 TFZ Ex5

之前現有C兄淘淘買ex5送s3 post
我上官方淘見TFZ ex5隻冰藍色超吸睛我就二說不說搵好友help me 班隻港行回來

玩過燒鵝脾(zs5),今次玩呢隻又點呢又真系好難講~~
先講下我之前球過TFZ S3 / S5 D聲&外型應真麻麻
但今次呢對EX5就外型計已經超吸引~
到我去搵好友拿貨後發現原來佢都用緊仲要runin左40幾個鐘
禁緊系唔理3721即時借佢對野玩下
聽完後wooooo 同之前對S3 S5 系兩回事wo~~正左好多

聽感唔講主先上圖~~
到手後第二日一回到office即開箱,個包裝幾長下~~

開箱la~~

見到對耳機la 我要的冰藍色

拿出來後有兩盒野

近拍一下好鬼靚~~ 但沒線ga??

原來放耳機個盒仔裡面還有野~~

一打開就現到條線la&三粒耳棉 官方送條線又幾好樣

打開另一盒野就系說明同耳機袋&一炸耳膠

耳膠有大洞/小洞/二節/棉 仲有個線夾

做工真系靚過Zs5 & k3pro 太多

佢行0.78頭 禁我就用金線玩下佢先XD

show完相,講返聽感. 今次呢對TFZ exclusive5 系行雙動圈既耳機,佢的低頻力量係幾充沛下,但佢又唔算系肥腫難分的低頻,有小小彈唔算快點到即止,呢對野人聲偏暖,但係都幾通透既感覺,人聲稍稍偏後.另TFZ都標榜HD,聲係幾清,分析力唔差〜

呢對ex5聽洛系偏暖但高頻部分延伸都算唔錯,開聲係有d 標,唔似我好友果對40個鐘禁正,相信煲好會順滑返好多。音場算偏闊,樂器定位算係不過不失,以價錢黎講可以成為燒鵝脾對手

不過價錢都相對地進取 港行定價798 / 淘淘 699人仔 同K3Pro&H3 同一價位囉

肥老賣499

之前見佢送5S 已經想買
想落單又話送晒 , 淨係送1S
最後放棄了~

最後放棄了~
fai000000 發表於 2017-7-5 14:22

我見另一位C兄個post 系送3s

最後放棄了~
fai000000 發表於 2017-7-5 14:22

唔緊要,黎緊老麥賣hk$499

D@niel_Ng 發表於 2017-7-5 14:29

仲打算唔揚主~~
因為我系肥老order左多1對 黑色XD

D@niel_Ng 發表於 2017-7-5 14:29

499又幾爽喎~

499又幾爽喎~
fai000000 發表於 2017-7-5 14:32

系爽爆

所以我二話不說就即搵肥老留貨買多對黑~

仲打算唔揚主~~
因為我系肥老order左多1對 黑色XD
shal 發表於 2017-7-5 14:31

相信唔洗你揚都大把人知

相信唔洗你揚都大把人知
D@niel_Ng 發表於 2017-7-5 14:53

有佢fb&WA就會知~~

請問 king 和 5 邊款好啲?謝謝!