想買線材,但又窮。有無淘貨好介紹?

有時覺得DIY貴過買,所以懶得就懶。

想買線俾:
KZ ZS5
Shure SE535(原裝線開始有少少爆芯,其實可以自己焊過粒頭。不過掙扎靚頭貴,又換得唔想用cheap頭。)
iPod Classic LOD
3.5mm<->3.5mm

請問去淘的話,其實可唔可靠?DMA之類嗰尐太貴啦,水份太過強勁。

想買線俾:
KZ ZS5
Shure SE535(原裝線開始有少少爆芯,其實可以自己 ...
ntony 發表於 2017-7-10 00:32

Diy想平可以搵Acrolink己織好嘅散線, 8絞1.2米長都係幾十人仔,買埋平嘅插針插頭,分線器,真係可以$100内搞掂。

回覆 1# ntony

喺銀線X 百五人仔淘咗條,所謂銀銅巴能士比 ZS5,用 30R 推,收貨,夠平又唔差。

如果自己做,我一向用卡凸士唱臂線做,US$12 一尺

路過搭訕一間,請問香港邊度可以買到線材? 可以自己diy

路過搭訕一間,請問香港邊度可以買到線材? 可以自己diy
Blueocean 發表於 2017-7-10 09:23
鴨寮街

想買線俾:
KZ ZS5
Shure SE535(原裝線開始有少少爆芯,其實可以自己 ...
ntony 發表於 2017-7-10 00:32

窮就咪玩線啦

高登果邊, 大熱 , 買天華線. 唔錯.

窮就咪玩線啦
nhoj 發表於 2017-7-10 09:29

嚴格講,窮就乜鬼都唔好玩。

高登果邊, 大熱 , 買天華線. 唔錯.
iam886 發表於 2017-7-10 15:30

請問呢個係乜來頭?唔好意思,高登好鬼難追,唔留名根本無法追。

鴨寮街
D@niel_Ng 發表於 2017-7-10 09:26

起鴨記唔識買,會好伏。