忙裡偷閒開個箱 HUM Hypno-b

忙裡偷閒,見朋友有部新amp
細細隻,仲要係平衡耳擴,一試聽聲又唔覺差,二話不說就問可唔可以幫我買隻
唔講咁多,開箱先
包裝十分簡單 盒面寫Hypno-b
聽朋友說佢本身係有非平衡版,b 代表balanced

細細隻,金屬外殼

來自香港

簡單開關(有白燈)
2.5mm balanced out,左右獨立gain....(其實好似有啲多餘....證明左右獨立XD) , 仲有就係個2.5mm linein,同埋個volume 碌碌

老老實實,同240ss合體真係好fit,hum剛剛好邊位同240ss用皮套後一樣size

合體圖2

部Hum 係隻class a amp
推力如果套用係ak機(細力系列)或者細機(e.g. Dps1/30r) 有明顯推力提升,低頻會多番少少同有力
推鐵唔使講,volume只係開少少就足夠(1/12)而gain就用low gain,推圈就可以用mid/high gain ,感覺到隻圈震

電量方面真係好癲,寫就寫10小時,心諗可能打個八折
最後實測可以用到11小時,而差電就用2小時左右就滿,提一提佢係用type c

不足之處係佢咩配件都係無跟
係連說明書,2.5過機線,usb 電線同火牛都無
2.5過機都無....好在老夫都不是省油 的燈
自己diy 整番條滿足下
但以千幾蚊貨仔,絕對收貨

謝謝收看

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

峰兄,咁岩呀
真係幾好J

看起來不錯~
借問幾銀?

果兩左右分位的gain switch, 其實我覺得最大可能係佢找不到啱size的4刀switch而已

峰兄,咁岩呀
真係幾好J
D@niel_Ng 發表於 2017-7-12 12:50

的確係幾好丁, 見放係DPS1 同30R 都幾FIT

看起來不錯~
借問幾銀?

果兩左右分位的gain switch, 其實我覺得最大可能係佢找不到啱size的4刀swit ...
deathson666 發表於 2017-7-12 13:02

大約是USD$200
圍番HKD 1600左右

方便左右兩邊同時用唔同耳機啪去唔同GAIN~XDD

正想找部2.5 耳擴, ching呢部邊到入手 ?  幾錢?

2.5 過機線都冇跟就真係差d喎。

正想找部2.5 耳擴, ching呢部邊到入手 ?  幾錢?
hkboy3000 發表於 2017-7-12 13:46

我係試我朋友果隻, 佢幫我經個FB group 的師兄買

2.5 過機線都冇跟就真係差d喎。
hkboy3000 發表於 2017-7-12 13:47

始終得好少機係 2.5 去2.5  
所以現成2.5過機線都少D