[開箱] 感性消費:日馬dog衝Onkyo DP-S1 到貨

見到師兄報料水貨半價dog衝一部 五日到貨

初部感覺:一開盒。。。咁細部膠玩具(無錯我之前真係無望過嚟部機嘅資料
嘅然微縮玩具一部 咁之前諗好嘅皮套都唔使買嘞 連隨機附送嘅保護貼都懶貼
就由得佢跟機黐住嗰塊繼續保護佢算數
初步一聽 音感平平 用自家系統 應該比安卓系統少啲古怪問題啩
但就無得安裝自己喜愛嘅播放器 有好有唔好 其他都無乜嘢玩係咁多
如果以一部千幾蚊嘅機嚟講係值嘅 但如果行貨正價囉喎 就勸你
測試歌曲係近期自己成日聽嘅 俾條youtube link 各位聽下
https://www.youtube.com/watch?v=B-sq9dAJRVc
https://www.youtube.com/watch?v=XbFDkRu7Ui8

你幾時order的??

同你左邊果部對比爭幾遠?

你幾時order的??
shal 發表於 2017-7-14 13:52

8號訂 9號發貨

11訂,仲係not yet shipped

同你左邊果部對比爭幾遠?
fai000000 發表於 2017-7-14 14:48

外觀同質感就等同於訂價爭三、四成
聲就比較平 但都OK嘅 要煲下先

8號訂 9號發貨
kadon 發表於 2017-7-14 17:02

正wo~~

11訂,仲係not yet shipped
mig33 發表於 2017-7-14 17:04

me2 11號11點幾訂未有status
不過我個fd 11號 8點訂就shipped

外觀同質感就等同於訂價爭三、四成
聲就比較平 但都OK嘅 要煲下先
kadon 發表於 2017-7-14 17:06

咁其實同FILo X5III 跟300R 差幾遠? 我同屋企人各自有X5K 同X5II ,心思思想買部300R 或30R,

回覆 9# wingwingkc

純個人感受:   
30R/ dps1只能說入門級。我個人覺得同sony a35差唔多水平。
如果你考慮緊嘅包括300r dpx1a, 請唔好慳呢啲錢。我建議你買高一級。我原本日本amazon prime day 用14xx order咗dps1, 但我再三試聽後, 覺得一般。諗住睇吓原價轉讓, 好彩我最後成功cancel order。

如果講性價比, dps1/30r係抵玩。但如果你有預算, 不如買好少少。