$500 買雙動圈有冇好介紹?

先幾日試左隻Nakamichi既MV18,
後尾上網搵搵下見到隻REMAX RM-580同佢一模一樣但1/4價錢.

想問師兄有冇好介紹? THANKS

先幾日試左隻Nakamichi既MV18,
後尾上網搵搵下見到隻REMAX RM-580同佢一模一樣但1/4價錢.

想問師兄有冇好 ...
ThinXdreamK 發表於 2017-7-17 20:13

也可試下tfz ex5

REMAX RM-580垃圾

$100 zs3/zst(zst個變化好得意,一路煲機d音都唔同,好意外下,zs5都做唔到,新手可以玩下,高音太過出)
$100-$150 bd005 (新手上手)
$150-$250 zs5 (音準好,變化不大,煲機後比得上1-2千既機)
$500 tfz ex5
$600 k3

REMAX RM-580垃圾

$100 zs3/zst(zst個變化好得意,一路煲機d音都唔同,好意外下,zs5都做唔到,新手可以玩下, ...
131213 發表於 2017-7-20 13:43

zs5 (音準好,變化不大,煲機後比得上1-2千既機) <<< 有保留
zs5 no amp 係唔會推得好  同佢個音場推得唔好會有D怪怪

請問有冇師兄試過飞朵/Fidue A71TI 发烧HIFI 同轴式双动圈入耳式耳机重低音耳塞?

zs5 (音準好,變化不大,煲機後比得上1-2千既機)
shal 發表於 2017-7-20 14:42

我mediapad x2 無損joey 冇問題 好有現場感煲左500小時左右音準

我mediapad x2 無損joey 冇問題 好有現場感煲左500小時左右音準
131213 發表於 2017-7-21 13:33

我對都係500-600 沒正式計主9煲
音場係怪 @ DPX1 & X5iii & M2s
S8直出仲怪~

我用846 N3ap & ie8 做對比
得閒再用 銅雀 對比下先

zs5啦 唔見左都唔心痛

ZS5比我個FEEL係有AMP好扺,無AMP(SONY XXP)好伏,但問題來了,150蚊機我買AMP比佢又係搞笑,在家我又有耳筒....
我都係用番ZS3算了...

zs5唔加amp都唔差
zs3加唔加amp都差
zst恐怖齒音
蔗渣首選zs5