電腦耳機Asus Strix 7.1和Arctis 7 一問

請問Asus strix 7.1買唔買得過??同 ROG Centurion 7.1有咩大分別,點解價錢差咁遠,買邊隻好??,小弟不清楚分區,可能會錯post。唔知師兄們有咩評價??

買唔過,冇DTS, 真7.1 耳機同7.1喇叭係兩個世界黎,反而DTS 7.1 耳機效果會更接近7.1喇叭,可以考慮 steelseries arctis 5或7

買唔過,冇DTS, 真7.1 耳機同7.1喇叭係兩個世界黎,反而DTS 7.1 耳機效果會更接近7.1喇叭,可以考慮 steelseri ...
DJAMU 發表於 2017-7-24 10:48

原來Dts 比真7.1耳機定位更好,學到野了,我想要個定位好既耳機黎打機。

原來Dts 比真7.1耳機定位更好,學到野了,我想要個定位好既耳機黎打機。 ...
Johnfish31 發表於 2017-7-24 17:30

steelseries arctis 5,我幾個FD都用緊,人聲好接近係你隔離講野咁,800HKD性價比好高

steelseries arctis 5,我幾個FD都用緊,人聲好接近係你隔離講野咁,800HKD性價比好高 ...
DJAMU 發表於 2017-7-24 17:55

steelseries arctis 7係咪唔抵玩?對無線有D覺趣

steelseries arctis 7係咪唔抵玩?對無線有D覺趣
Johnfish31 發表於 2017-7-24 18:03

7雖然係無線,但5有RGB燈7冇,雖然官網寫無線冇DELAY,但無線技術有少少DELAY係一定的,如果要用7插有線用不如用5,反正打FPS都係坐定係個位唔會周圍走,當然要無線黎聽歌睇戲另計,所以睇個人需求

7雖然係無線,但5有RGB燈7冇,雖然官網寫無線冇DELAY,但無線技術有少少DELAY係一定的,如果要用7插有線用不 ...
DJAMU 發表於 2017-7-25 11:36

師兄你所講既Delay,打機個陣唔會話好嚴重掛?

師兄你所講既Delay,打機個陣唔會話好嚴重掛?
Johnfish31 發表於 2017-7-25 19:51

只係輕微,一般打機冇問題,但要玩音樂GAME之類要靠聲黎判定既遊戲,會感覺到有少少聲音不同步

只係輕微,一般打機冇問題,但要玩音樂GAME之類要靠聲黎判定既遊戲,會感覺到有少少聲音不同步 ...
DJAMU 發表於 2017-7-26 09:45

咁到時再插翻線,情況應該會改善??