[開箱] EARIN M2 全球最細少真正無線耳機入手!

EARIN M2 簡短評語:
外型:無論耳機同個充電筒都係咁短少精幹,耳機更加細少,更加入耳,細細粒,外型黎講,真係贏晒,由其是個充電筒,易於收藏,唔似其他耳機充電筒咁大舊。
依個設計真係冇得輸。

功能:
聽歌方面Supported Audio Codecs AAC, aptX®, SBC ,音質比起上一代真係提升左好多,BASS依然係咁強,啱晒鍾意重BASS愛好者。耳機冇分左右,戴上耳機後會自動分辨,獨立一個耳機使用都可以。

今次M2加了觸控功能,更方便操作,按一下音樂即刻暫停,更會自動開啟收音功能,唔怕塞住隻耳仔,聽唔到外界聲音,這個人性化功能,我覺得真的不錯。

通話方面,我就覺得一般,對方聽我把聲會好嘈雜,但我聽人講野就冇乜問題,都算清晰,入耳機通病,好多款都係咁!

穩定性方面:比起上一代連接更穩定,更快速,因為採用了NFMI MiGLO技術,聲畫同步,冇延遲,冇斷線。完全把上一代的缺點都改善了。

APP方面官方尚未更新,所以未能測試

總結:論音質,外型,earin m2 都係一款相當不錯的耳機,重BASS,分析力強,彌補了上一代好多缺點。值得購買!

題外話,其實earin 創辦人linden大有來頭,佢之前係SONY 和NOKIA 的音頻部件設計和手機架構方面工作,所以性能和設計都是十分有要求的。

JACKSON WAN @2017

#earin #truewirless #earphone #good #design

有無防水機身?
電量可以用幾耐? 個盒有幾多電量?

件野係超靚仔, 唔使分左右, 唔使用開關o固下真係好impressive!

呢隻真係幾靚仔喎....

件野係超靚仔, 唔使分左右, 唔使用開關o固下真係好impressive!
Pennylau 發表於 2018-1-3 09:20

近期好似iconx 都係無開關
無開關有好有唔好, 想關的話下下要收番入盒, 一係要斷bluetooth

而且M2依家個transparent mode 未有得關

請問幾$,網上唔見有其它評測,同B&O E8
邊隻好聲D同穩定D?

今日試左demo, 音質都係E8好啲
係好細隻好輕,岩耳細的人

但通話好一般,收音好細聲
而且個touch唔易用

師兄幾錢入手?
唔知側身瞓枕頭用唔用到? 因想播住歌阻擋鼻塞聲
Thanks