[開箱] Ultimate Ears Pro - Line Drive

Ultimate Ears Pro - Line Drive 開箱

Ue900s一直以來都係我日常通勤耳機, 主要因為機身輕巧, 調音中性雜食, 聽歌煲劇通用

但ue900s有個小問題, 夾某d機既時候人聲會出現失真, 亦即係soomal講既中高頻和中頻部分有一段脫節, 好抽象

而呢個問題正正就響我用macbook air+ue900s煲劇既時候出現, 而解決辦法就係加部o2, 但我又唔想次次睇片都搞一輪, ue又有部line drive黎做呢樣野, 所以我決定試下

初步用dp s1試, 經過line drive之後主要分別係空間感好左, 聲音變得自然左, 而保留返dp s1個聲底不變

適合吹毛求疵既用家響屋企靜靜聽, 因為出街未必聽到咁細緻

Ultimate Ears Pro - Line Drive 開箱
Ue900s一直以來都係我日常通勤耳機, 主要因為機身輕巧,  ...
teamhardcore 發表於 2018-2-6 14:10

ching 你覺得呢隻野抵玩嗎?

回復 2 #fatyee

頭先用電腦睇左陣演唱會, 聲音比直出自然左

呢部野既效果就好似人地影相變形修正咁, 雖然變形修正左, 但唔好其望會有驚天動地既音效囉

不過ue官方出而賣79usd我又覺得接受到  

via HKEPC Reader for Android

回復 fatyee

呢部野既效果就好似人地影相變形修正咁, 雖然變 ...
teamhardcore 發表於 2018-2-6 22:09

79usd又唔貴wo

回復 fatyee

呢部野既效果就好似人地影相變形修正咁, 雖然變 ...
teamhardcore 發表於 2018-2-6 22:09

唔算貴喎... 不過好似都係俾入耳用, 但入耳我多數出街先用, 又唔想帶多舊野出街... ORZ

回復 6 #fatyee

能成為冷門野必定有原因

回覆 1# teamhardcore

Ching, 請問一下, 你隻900s , 買/用咗幾奈? 因為見到大量個案話好短時間內會 "面版甩色". 攪到 15/16, 遲遲唔敢落手.

回復 8 #thomasckau

起碼2年, 99%新, 二手起碼放1.3k

回復 thomasckau
起碼2年, 99%新, 二手起碼放1.3k  
via HKEPC Reader for Android ...
teamhardcore 發表於 2018-2-7 13:49

O下... 大約半年前一手都跌到落 1500 附近價位... 有排仲去到 1200 附近... 二手起碼可以放 1.3K?????