[開箱] Anew m1

隻anew 個穩定木面板唔同角度睇唔同顏色
2K有找黎講做工真係唔錯

遲來的開箱  其實過年前早就到左但係未煲好真係唔夠膽寫開箱文
一拎個時未煲過聽起上黎係分析度高毫無感情  感覺有小小似ue900
但係一星期後個聽感完全唔同晒 突然覺得好聽過我隻ASG2.5
ANEW M1 我個人覺得比較主力食HIFI 類型同流行曲  
聽ABO 妝后  
美寶 幸福的翅膀
糖妹 紙鶴
都好掂
用300R 都好輕鬆推得晒
不過用銀線個聲底真係太薄等緊條銅線黎
同埋依隻野有個好大既缺點 佢係反CM黎

師兄,依隻比>LZ a4是否好得多嗎?

尾水入手,run in中

穩定木好多都比較花  我係小數買實木,不過同我理想的差少少

回覆 3# TOMMY6041

我都係水尾17xx 入手
穩定木就睇彩數咩色 我朋友同我同期入手佢個隻墨綠色黎

同老忠比我覺得好過 anew m1 比較平均

回覆 2# alfa

A4和M1都有,論質素m1既音場和bass既彈跳力都比A4好,但A4強大既換前後濾咀又玩味十足,在瘦佬那處試既原裝前黑後黑濾咀唔夠後黑前粉紅好聲。

回覆 1# kits1161

有冇換走跟既耳膠?實在太差太衰聲,換了acoustune既耳膠好好多,同埋我初入時都覺得有點薄聲,但煲下後改善左好多,配佢原廠出既鍍銀線都好好聲可接受,另外大家點解話係尾水呢。

隻anew 個穩定木面板唔同角度睇唔同顏色
2K有找黎講做工真係唔錯

遲來的開箱  其實過年前早就到左但係未 ...
kits1161 發表於 2018-2-19 14:37

what is 反CM黎?

which side is positive polarity please?

回覆  kits1161

有冇換走跟既耳膠?實在太差太衰聲,換了acoustune既耳膠好好多,同埋我初入時都覺得有點 ...
rockerlam 發表於 2018-2-19 20:21

+$$$

呢個價系幾平不過比多小小買到n3ap

呢個價系幾平不過比多小小買到n3ap
shal 發表於 2018-2-19 22:07

you sure n3 好過m1 / a5?
BTW N3 個個設計同A5 一樣甘 ......~~