武藤線一問

請問師兄們有冇試過武藤橙藍線8絞 聲音如何?

有用過…我夾黑磚出4.4平衡,耳機係qdc 5單hifi cm,低音有力,潛得深,彈性夠,人聲通透。不過8絞又粗又硬,選分線插頭嗰啲幾麻煩,唔係隻隻都得。

via Galaxy Note 8

回覆 2# TWCACM

唔該師兄 因為我想夾fitear air 但八絞線身硬要諗諗

回復 3 #bobby09

聲係唔錯,但線硬真係無辦法

回覆 4# TWCACM

咁師兄你係自己買線基自己整定其他?

回復 5 #bobby09

線係日本秋葉原oyaide買,插頭嗰啲就香港揾人訂,齊料自已落手整…

一共整左2條,一條係8絞藍橙混,一條係8絞橙混oyaide 4N純銀。

回覆  TWCACM

唔該師兄 因為我想夾fitear air 但八絞線身硬要諗諗
bobby09 發表於 2018-2-26 19:37

夾Air,我同我身邊比較多的都係夾銀鍍金的線材
有朋友會用Effect Audio Mars 4
平啲的會夾本地牌子的銀鍍金

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

回復 bobby09

線係日本秋葉原oyaide買,插頭嗰啲就香港揾人訂,齊料自已落手整…

一共整左2條,一條係8絞 ...
TWCACM 發表於 2018-2-26 23:27

聲我鍾意橙武混銀多啲
不過都係如你所說,硬左啲

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

夾Air,我同我身邊比較多的都係夾銀鍍金的線材
有朋友會用Effect Audio Mars 4
平啲的會夾本地牌 ...
~~峰~~ 發表於 2018-2-27 00:55

太貴啦

回復 bobby09

一共整左2條,一條係8絞 ...
TWCACM 發表於 2018-2-26 23:27

起日本買係好嘅 又平啲 我都買過藍色做四絞 聲底都幾鍾意