[開箱] Sony N3 + Comply TSX 200 Earphone tips 耳綿

過年前買咗大法n3,戴開shure嘅我好唔慣戴唔穩
原裝矽膠好聽,但戴住行路成日好似就甩咁
至於三重舒適,戴得實,但base太重,有D似山窿地震轟出黎,個人唔like

好想用返shure嗰隻記憶耳綿 - 隔音好又戴得穩陣
揾到comply呢款啱心水 (網上買$148 3對)

20180305_144337 s.jpg

4款比較

DSV09027 (1).jpg

DSV09022 (1).JPG

試完好正,戴住行都唔會鬆,隔音又好
Base就比矽膠多少少,啱啱好

過年前買咗大法n3,戴開shure嘅我好唔慣戴唔穩
原裝矽膠好聽,但戴住行路成日好似就甩咁
至於三重舒 ...
alexyiu 發表於 2018-3-7 15:20

shure ok ma? 我對果隻質地個feel好DD

shure 耳綿 for size 比較 only
唔啱N3用

shure 耳綿 for size 比較 only
唔啱N3用
alexyiu 發表於 2018-3-7 15:45

comply 來緊熱天我應該一星期要換一對

回復 4 #shal

我同你一樣,買耳棉買到窮

via Galaxy Note 8

耳棉係最好, 不過成日要換好煩
我耳窿細
n3 我用 spinfit cp220 m1 / spinfit cp100 要用ss碼
z5 用緊原裝矽膠(紅色最細碼), 另外跟盒矽膠海綿混合冇ss碼完全放唔入, 仲搵緊除左spinfit之外啱用嘅耳膠

Ching,請問可否share條link去買tsx200?

回覆 7# henry_pang_hk

https://hk.auctions.yahoo.com/item/100417991745

Price increased to $158, buy 2 packs $148 each

回覆  henry_pang_hk

Price increased to $158, buy 2 packs $148 each
alexyiu 發表於 2018-3-27 21:19

Me too 叫佢平少少齊頭
$280 2盒  tsx500

我用緊JVC膠