[開箱] Whizzer HE-03 耳機開箱

睇到個外表,比佢吸引住。睇下淘寶comment, d 人po 相,睇到耳機造工好好,問下賣家,有平,於是就買左。
落單好快就寄到香港。一睇到個盒,o左嘴,估唔到咁大盒。

好有大牌子既設計,做法。
入面有一個耳機盒,好靚,應該係真皮。仲要灰色。

勁靚。
gold head.jpg

到耳機本體,金屬感好強,又有啲金屬絲紋。好靚同有手感。唔會太重。
而配戴都好輕,幾舒服。

條線都幾有誠意,唔係啲普通線,採用了手工編織4股22芯的5N級別OFC(無氧銅)和SPC(Silver Plated Copper,鍍銀銅)混編
線好軟,唔似1000蚊唔洗既耳機。

而個管道係金色,我配左final 耳膠。

到最重要既聲音方面
HE03 係一隻圈鐵,knowless 复合單元再加粒10mm 動圈,其實入面係咩都唔緊要,最重要好聽。
一放入耳,第一樣好正既係低音,好有彈性,沉得好低。 而高頻好順滑,而且冇齒音。
三頻分離明顯,人聲幾突出,低頻下潛強勁,高解析力好高,聲音更加通透。
包圍感好強。我自己有camfire 既lyra, HE03 平好多,但老實講,好有特色,有啲lyra 比唔到既感覺。

睇到個外表,比佢吸引住。睇下淘寶comment, d 人po 相,睇到耳機造工好好,問下賣家,有平,於是就買左。
...
jordanchow725 發表於 2019-1-27 22:41

真係幾靚仔下

via HKEPC Reader for Android

佢出條 藍牙線 又係好靚

呢隻成個包裝配套都好有外國牌子水準,head-fi啲評價都唔錯,個spec同價錢都同fiio f9pro好似,但佢評價比fiio好。

回覆 1# jordanchow725
呢隻2pin會唔會難配線?

真係幾靚仔wor, 造功好靚, 樓主, 請問你呢隻係藍定灰色呢??

回覆 6# 寫入讀出
樓主個隻應該係灰色。