[開箱] [非專業開箱] Pioneer SE-C8TW (多圖)

聖誕時公司抽到, 放到依家先拆... 因為小弟唔係玩家所以唔清楚pioneer呢個牌子耳機好唔好, 識既師兄麻煩幫手講下...

做個小小開箱畀大家評下 :

今次係小弟第一次用true wireless, 收納盒比想像中聚手同大個, 攞上手還算OK

放入耳仔size幾fit, 長按on/off, 紅燈既話就表示無電

耳機外面個膠面拎上手手感其實幾好

叉電type c頭

磁石痴都好穩, 相對地拎出黎時要用多少少力挖佢

試戴: 戴上去都舒服, 以前試戴D入耳式真係放入耳覺得痛,
左fing右fing都唔易甩出黎, 而且隔音有驚喜
音質方面, 自己耳盲唔係太聽得出高低有咩唔同,
對我黎講OK, 聽beyond個質感有係度
如無意外以後出街都係戴佢, 希望唔好唔見...

叉滿可以用幾耐
verivide 發表於 2019-1-28 16:38

上網查資料就話可以連續用3小時,
充電收納盒可以充滿2次, 總共9小時...

實際上唔清楚.... 呢幾日試用下再講

PIONEER 音響幾出名...
$700蚊貨仔性能黎講冇得再挑剔

Bluetooth 4.2連線有冇斷斷下咁? 好似話SBC解碼好易干擾

Bluetooth 4.2連線有冇斷斷下咁? 好似話SBC解碼好易干擾
Jeff_Cheng 發表於 2019-1-30 13:05

sbc應該最少干擾斷線

via HKEPC Reader for Android

Jeff_Cheng 發表於 2019-1-30 13:05

係屋企試戴時有試過放手機係廳後行入房, 都仲收到... 暫時戴出街同地鐵都未有問題

弱弱一問: 藍芽4.2有影響? SBC又係乜?

Type C好評
不過藍牙4.2……

Type C好評
不過藍牙4.2……
hk133 發表於 2019-1-31 16:39

藍牙4.2 一般般啦,type c救全家已經可以原諒藍牙問題

藍牙4.2 一般般啦,type c救全家已經可以原諒藍牙問題
bellewongg 發表於 2019-1-31 18:15

其實我想知Type C有乜好?

其實我想知Type C有乜好?

WKML 發表於 2019-1-31 18:34

充電效果更好、無分方向盲插都插得入