忍唔住, 買咗 kz zs7

等唔到淘

17/1 忍唔住 網上ali比錢買咗

11日後, 今日12點收到 即刻拆開黎聽

我應該要點講呢?  我可唔可以只可講兩個字。[好正]

只用過國產 zs6 同 v80 , 

以下都係原裝線+耳綿 & LG G6 去聽。

唔知係咪因偏低音下, 令人感覺人聲清析優美, (跟用耳綿也有關?)

解析度明顯無 zs6 高

而低音足夠定偏多? 要降低應要用銀線之類, 暫硬要去對比, zs6 正d

對比zs6 空間感無咁強烈, 但仍唔錯

層次感高低音依然分明, kz 分頻真係幾掂!?

而耐聽度高, 無un耳

Zs7 主要感覺就係。。。真係人聲優美。(特別係貼耳歌,女聲)

更新:zs7換上 7n單晶銅4芯線後,變成完美版zs6+再上一層,完全超越!!
高低音細節穿插都非常好
超正的!

如果zs6 值1千, zs7 值3千+!!
唔係吹買咗就知咩事!

加返張圖
7n + 耳機

等唔到淘

17/1 忍唔住 網上ali比錢買咗

11日後, 今日12點收到 即刻拆開黎聽

我應該要點講呢?  我可唔可 ...
atinpink 發表於 2019-1-29 16:10

真係唔明㸃解咁耐都未有得淘?

via HKEPC Reader for Android

真係唔明㸃解咁耐都未有得淘?

WKML 發表於 2019-1-29 16:18

個盒都係深圳制,真係唔知點解咁耐都唔放出來賣

我買時都唔係貴,扣埋3蚊券 36美金送埋黎, 個時好似咁啱做優惠?

金屬殼既一圈四鐵?
與zs10膠殼比聲音取向?

未聽過 zs10。  係1圈4鐵 都幾大機會d料係一樣!?

headfi 啲review 都幾正面,有人話係有bass版嘅as10。

同我一樣G6 聽ZS6 同V80... ZS6 空間 & 分隔係搶耳過V80,總計都係ZS6 好聽點,依家入埋評價甚佳的Me100,前兩者都用耳膠來跟佢教聲

ZS7 should be quite similar to CCA C10

種種迹象,都幾表明 cca  kz 同一家人黎,c10 熱賣下 zs7 要放到淘寶,應都仲要等。。。

包括兩年前 時分老闆暗示過佢係kz 幾大 。曾經唔發貨zs6比某淘店,不過估計都係同一家人黎

睇大家評c10 係幾似zs7,  多bass下zs7 可換線度高,c10 都係較多bass?

種種迹象,都幾表明 cca  kz 同一家人黎,c10 熱賣下 zs7 要放到淘寶,應都仲要等。。。

包括兩年前 時分 ...
atinpink 發表於 2019-1-31 17:29

兩家野連個包裝都99%相似...