粗4芯4絞純銅線配V80

琴日瘦佬突然係FB post左之前條粗純銅線既平價版, 即刻入返條比V80 小小升下級先
(粗4芯4絞純銅線)

煲ing~

黑配銅~ 正

近睇~

一直都只係用緊V80條跟機線, 早前都考慮過入銅銀/金銀線, 但突然有好線材下放, 試多陣可能入多條

求聽感。呢條咁平諗住夾zs10玩下。

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# smallfaihk1111

暫時條線仲好新... V80的高齒音沒出現, bass 彈度多返少少, 低頻樂器出返來, 中頻暫時改變不大

咁可能唔夾zs10………

請問瘦佬有無得試4.4, $*(呢個價錢, 真係抵玩.
當玩具玩.

銅夾zs10死硬,bass轟頭,夾80比較平均d

樓主有無試過夾V20?都想試下聽感
THX

我估呢條夾v20, zs6, zsr

訂咗2.5夾C10試下 ,聽聽下覺得c10(用合金線)中低頻唔多掂,zs10夾銅銀仲好聽

3.5mm 要幾錢?