[開箱] NUARL NT01AX

首先 如果冇Comply Foam Tips我係唔會用NUARL NT01AX 因為
1. 係地鐵隔音勁唔得 我估係因為冇個膠Tips可以Perfect Seal Fit我
2. 低音好似冇咗咁
利申: 我用Comply用咗N年 可能我已經中左Comply毒

NT01AX + Comply with LG G6 aptX 短評 (利申: 我只係Casual Listener 非常唔專業):
- 音質我覺得最少有HK$700級別
- 中高音好出 以前Player EQ都會提高Bass & Treble 現在只提高Bass
- 低音有左Comply都係有少少唔夠
- 長使用時間: 7-10 Hours (如果Sennheiser MOMENTUM True Wireless有咁長我一早買左lol)
- 睇YouTube沒有非常明顯Lip Sync
- 行街電話放褲袋 耳機接收有時有<0.5s斷線 還可接受 (但有次經過豐澤狂斷lol)
- 個盒可以好D 1. 轉用USB Type C 2. 開關轉用磁石 3. 用磁石Hold住個耳機
- 附送SpinFit Tips好Q難裝! (我最後放棄了!)
- "Connected"/"Disconnected" 個 System Voice 可唔可以細聲D...

最後 點解買它? 因為個LOOK lol !!

仲考慮緊買呢隻定等 AVIOT TE-D01d

via Sony Xperia XZ2 Premium

上年買左第一代 聲唔差但用bt 5.0都成半秒delay,近排入水壞左  ,諗緊買唔買ax好 樓主知唔知啲聲同上代大唔大分別?  

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

上年買左第一代 聲唔差但用bt 5.0都成半秒delay,近排入水壞左  ,諗緊買唔買ax好 樓主知唔知啲聲同上代大 ...
HEIKKO 發表於 2019-3-24 23:46

Not sure, this is my first true wireless headphone lol.

上年買左第一代 聲唔差但用bt 5.0都成半秒delay,近排入水壞左  ,諗緊買唔買ax好 樓主知唔知啲聲同上代大 ...
HEIKKO 發表於 2019-3-24 23:46

分別唔大,不過DELAY接近冇,支援左或右耳單耳MODE,同埋聽歌終於有得REWIND...

NUARL NT01AX 係咪冇專用apps?

NUARL NT01AX 係咪冇專用apps?
diff 發表於 2019-4-8 22:22

同問
本身用緊AirPods, 上星期跌左
依家煩緊買呢隻定B&O E8
主要想係翻工放工同office用,聽歌好就夠

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

回覆 1# god_snowman

Ching 想問你係邊買?

出咗新色
Screen Shot 2019-04-13 at 11.08.05.png

回覆  god_snowman

Ching 想問你係邊買?
elvisk 發表於 2019-4-12 23:41

某音響鋪@旺角星際.
p.s. 旺角多間音響鋪都有賣(如有貨)