聽開一只耳機太耐會否有d厭?

如似無當初既新鮮感。。。

louischeung 發表於 2019-4-16 06:10

聽650ohm 加 EI35 咁大既 無源放大出街聽,
唔會o羅..

除非再買 800ohm 平耳改平衡..

基本上, 小朋友都唔會明我上面係買緊乜...

louischeung 發表於 2019-4-16 06:10

可以出去舖試下其他款先!可能有另類新鮮感
又可能覺得用緊果隻先最岩自己口味

一副耳機聽耐咗,欠新鮮感實會有,所以耐唔時會出去試下其他耳機。

聽耐咗(有舊錢響度),身痕啫
冇事嘅,fing咗舊錢就解決問題

絕對會,所以先有咁多平價 chi-fi 出現,隻野唔駛做到完美,咩秒天秒地既,只要調音有d唔同,有新鮮感就 ok。三幾舊水隻唔肉赤,聽番幾個月,厭左又可以換新囡。不過就算一炮過 Solaris ,之後又會身痕 Z1R 都未定,除非你唔上討論區 / 出去試野

可能係你D歌唔夠新...

絕對會,所以先有咁多平價 chi-fi 出現,隻野唔駛做到完美,咩秒天秒地既,只要調音有d唔同,有新鮮感就 ok ...
countryboy 發表於 2019-4-16 11:08

完全正解!

同飲茶飲咖啡一樣
日日飲幾萬蚊/公斤 嘅,總有一日飲唔出味道
你要平時飲普通料,一星期飲一兩次頂級料,先至可以保持你所講嘅新鮮感

可能係你D歌唔夠新...
131213 發表於 2019-4-16 11:10

要更新歌, 乜都聽先保持到新鮮感, 定期我都係會加d, 新舊歌。
所以 apps 聽歌係非常方便, 某隻 jxxx apps ,仲有 免費vip

近期推介 alan walker - Lily
楊升嬅- 再見二丁目
仲有d 日文歌

我好鬼雜聽

via HKEPC Reader for Android