[開箱] 聲音性價比最高耳機 Conductor

喺多單元耳機泛濫既情況下,竟然買番兩鐵一圈耳機
之前開始入坑就係因為隻1+2 
幾年後,大陸既技術高左好多。
呢隻耳機完全係underpaid.  值得賣貴好多。

3 天前 16:30

首先個包裝一啲都唔差,唔似kz個啲細細盒。
有外國brand 既感覺。
而因為我急要,所要就要左最普通,冇訂制面板, 而跟黎既線都係普通。
我一開始只係好奇想比較下同以前1+2 差別大唔大,所以睠價錢就買左。

隻耳機做工幾好,老實個logo 一般,所以之後可能會訂制多隻冇logo.
一拎條線,見到跟埋個收音咪,我就諗死啦, 應該中伏。 好少iem跟咪。 仲要係平耳機。

點知一插落R6, 我嘩左一聲,之前既1+2 完全唔係個個級數。耳機係空心,唔係樹支膠,所以輕身,但令聲音更有空間感同通透。
高音到位唔刺,低音粒圈做到野,潛得幾深,打到入心既低頻。 而動圈同兩粒鐵接洽好好。
耳機偏暖聲,岩我口味。 就算同其他多單耳機比,絕對唔差。
認真講, 賣$1500 都值,而聲音更加唔止呢個價錢。

呢個品牌應該新起,所以唔太出名,希望呢隻起高性價比耳機可以幫佢地打響明堂。 我feel 到佢地係有心做耳機。
煲下,遲下換線再試試

10年前大陸耳機已經係抵玩,唔係呢幾年嘅事

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# soundlover

咩黎,點解可以完全搵唔到

CONDUCTOR DM03 三单元圈铁高保真入耳式耳机  一圈兩鐵
CONDUCTOR BA30 三单元动铁HIFI入耳式耳机  三鐵
...
kzzs7 發表於 2019-4-17 22:53

咩瘦佬?通街都係瘦佬喎🤔

鴨記第一代肥佬變左宜家瘦佬都要問?  我已經好耐無去踩場..
kzzs7 發表於 2019-4-18 01:11

踩場🤔不如話你好耐冇落黎香港行好過啦😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

以前後生果期, 試過連續十日, 日日都落鴨記黃金,  宜家真係個幾兩個月都未去過..   
當年仲有D 企出樓梯 ...
kzzs7 發表於 2019-4-18 11:15

睇你咪好老?你應該係乜間耳機高層喎!請唔請人呀!由其你呢行既打手🤔🤔🤔🤔🤔🤔

買過4-5條kz trn個d, 老實講,聲一般般,大約就系吾襟聴,見到人寫一佰比一千,二佰比二仟,二佰幾就吹到...
呢到有吾少人執平靚正,多謝樓上推廣,但無番3-40頁,吾跟喇。