新手選購入門耳牛 & amp 求指教

Hi 各位師兄姐~

小弟初玩影音 Budget 大約 $1000 ~ 1500 想試下 耳牛 & 淘宝 amp
稍稍溫左書

本身想選購 AKG K701 + 紫珊 Z3
但有 D 怕唔夠推 AKG 系列, 發揮唔到

睇睇下, 人地玩 Philip SHP9500 (淘宝貨) 都不錯

想問下我應該 go for
1) Philip SHP9500 + 紫珊 Z3
2) AKG 701 + 紫珊 Z3

還是師兄會有其他介紹??
小弟唔想買 2手, 同埋會出街長途車聽

Thanks!!

Max Budget @ $2000 /___\ 平平地玩下

開放式耳罩出街聽唔係幾好掛
人哋會聽得好清楚你聽咩,同埋外來噪音都好影響下
建議你搵closed-back耳罩較好

開放式耳罩出街聽唔係幾好掛
人哋會聽得好清楚你聽咩,同埋外來噪音都好影響下
建議你搵closed-ba ...
蠢貓 發表於 2019-4-17 23:56

咦...係咩? 我唔太清楚呢 D 分別...
咁請問如果 Closed-back 耳罩有咩選擇?
我真係唔識呢家野...

Thanks

咦...係咩? 我唔太清楚呢 D 分別...
咁請問如果 Closed-back 耳罩有咩選擇?
我真係唔識呢家野...

...
felixball 發表於 2019-4-17 23:59

https://blog.xuite.net/hajazz/yq ... 4%E7%A8%AE%E9%A1%9E
借用下網上嘅解析
我closed-back用緊m50x, 分析力同低音都好強
至於open-back我早個禮拜買咗massdrop嘅hd58x未到,聽感比唔到你住

借用下網上嘅解析
我closed-back用緊m50x, 分析力同低音都好強
至於open-back我早個禮拜買咗massdrop嘅h ...
蠢貓 發表於 2019-4-18 00:06

m50x 個價岩岩好係我 $$ 射程內
請問用紫珊 Z3能推起的嗎?

m50x 個價岩岩好係我 $$ 射程內
請問用紫珊 Z3能推起的嗎?
felixball 發表於 2019-4-18 00:15

同你都係咁上下budget嘅玩家
我唔敢話m50x係千元上下最好,建議你搵多幾款比較下試聽下先,因為係監聽類,未必耐聽
m50x算容易推

via HKEPC Reader for Android

同你都係咁上下budget嘅玩家  
我唔敢話m50x係千元上下最好,建議你搵多幾款比較下試聽下先,因為係監 ...
蠢貓 發表於 2019-4-18 00:33

謝謝, 等我呢幾日去試聽下先~Thx