外國大熱平價全頻單鐵KBEAR F1

近期上FB & 外國耳機網見到呢對好紅的耳機
個外型都唔錯細細粒~
而見評價聲唔錯就上網搵下,點知原來肥老網上店有賣
仲要同外國&淘寶訂回來個價差唔多
*淘寶得一間店有賣 真系估佢唔到*

就唔理禁多就系肥老沖左對返來玩了(佢有放demo但我唔理直接入手),就系呢對野

期實都系國貨耳機

但就英文為主的menu

主角

下面個盒原來系有野的

全部野原來有2set 套 (我試了像KZ的套均衡bass向,紅黑色的系中高向)

佢用一粒全頻動鐵單元TENHZ 29898 未見過的單元名XD

金屬道管&調音網

因為官方條線分頻位到耳機太過長所以放棄用佢
用返我條JVC FD01官方線玩主先

我呢對上k20Pro   70-75% Vol 就好夠聲唔難推
聽串流65-70vol 都好夠用
一D都唔難推電話用超方便

我用來聽jess 整體分析力唔錯單鐵來講
有樣野估唔到Bass 一D都唔細
聲埸都大 包圍感都做得唔錯
高音 唔算好勁但都好清爽 沒齒音
中音人聲比較出小小 但整體來講算唔錯

因為單鐵唔好對佢有太多期望用佢來聽大型交響樂
佢有小小出期系用來聽jess jpop 又真系幾唔錯 , 流行都好夾
平時用電話聽串流 youtube 超方便~ 聲又唔錯
個人感覺比E2000仲要低玩

how much?

via HKEPC Reader for Android

aliexpress 284HKD

35.99-39.99 USD or 270-290HKD

肥老Price?

肥老Price?
k107044 發表於 2019-7-19 13:04

肥老Price 278現貨

這種細細粒咁輕便,如可改良做真無線就好了。

你講一下,今晚可能又斷市。

這種細細粒咁輕便,如可改良做真無線就好了。

AhRay 發表於 2019-7-19 13:11

佢粒鐵好過好多單圈難牙
如果用佢出真無線TWS+ 耳機應該唔錯XD

你講一下,今晚可能又斷市。

AhRay 發表於 2019-7-19 13:12

邊有禁勁XD 我買呢對都系因為佢細粒同幾特別的外型