冷門d嘅自然聲NS3r

之前訂咗nx7早兩日去攞機, 瘦佬問我要唔要試下ns3r, 不過佢話隻野都難推架,咁我又試下有幾難推啦,試完又真係難推d嘅,我用R6平時用vol 40左右己經夠聲,呢隻野估佢唔到細細隻咁大食要開到60先至叫聲,不過又幾好聽喎,三頻平均,音場夠濶,好有鑑聽feel,出開去揾瘦佬可以試下,不過一定要用dap, 手機真係唔洗諗
今日又出去帶埋佢返屋企

v90正正係v80升級版,喜歡v80既師兄,放心入手,三頻分離可以,無炒,線材可因口味而選,我個人覺低頻夠力 ...
zingy_hkepc 發表於 2019-9-3 01:28

聽落镀銀線可一試

v90正正係v80升級版,喜歡v80既師兄,放心入手,三頻分離可以,無炒,線材可因口味而選,我個人覺低頻夠力有彈性,但有些散...或者話唔夠實都可以(未煲下的定論),我會夾收實低頻的線,或者令高音更通透的線

聽真試真先再諗都唔遲。
philipsrev 發表於 2019-9-3 00:50

係呀,三對已試過一轉,揾次人少D試多轉先再決定,V90用咩線得閒就分享下喎! thanks

啱啱先谂起,其實我只係擁有過trn 耳機三日,當時對V80缺貨就送咗俾老友,之後又入唔返,現時只有trn 藍芽 ...
tskso 發表於 2019-9-3 00:44

聽真試真先再諗都唔遲。

好正常嘅反應
不過我屎忽痕,試晒3對後,係C12同V90之間掙扎咗一陣,最後因為外型訂咗藍色V90~:d ...
philipsrev 發表於 2019-9-3 00:37

啱啱先谂起,其實我只係擁有過trn 耳機三日,當時對V80缺貨就送咗俾老友,之後又入唔返,現時只有trn 藍芽線咋,唔通呢次要整返隻V90?

回覆  tskso

拎住對Eph200, 新嗰三對暫時冇壓力
shinewallace 發表於 2019-9-2 15:22

好正常嘅反應
不過我屎忽痕,試晒3對後,係C12同V90之間掙扎咗一陣,最後因為外型訂咗藍色V90~

同ie 40 pro比點樣先? 我試過40同400發現自己唔鐘意400啲聲

回覆  tskso

shinewallace 發表於 2019-9-2 15:22

當然啦,話晒係2千元貨色,我對佢都唔係太好,好耐冇聽,成日硏究對as16怎好聽D

回覆 38# tskso