有沒有人試過五十弦 暗黑系列

如題

https://item.taobao.com/item.htm ... amp;id=597333721920

五十弦話依款線材即係BW22v2, 其實Dunu磐都有傳話係用同一線基, 我都有興趣. 我一直都想揾Toxic線玩, 但可惜已斷市, 上官網訂又唔知要搞幾耐.  幾個月前我盲衝咗五十弦條金銀鈀, 即類似SW22/SW24線基, 可惜我真係冇聽過真Toxic線作比較, 但用咗幾個月後再用唔返都係屬於有金又有銀嘅武藤金銀鉑. 五十弦條金銀鈀線身好軟冇乜聽診, 音場可能冇武藤咁濶, 但整體分析力,細節度都比武藤強, 尤其喜歡佢果種包圍感同低頻彈性, 真係好想搵條真Toxic SW22/SW24比較.

回覆 2# df311

想玩靚線可以試DHC 或BRIMAR

唔理佢是否真是TOXIC 同款
里條金銀鈀真是整得幾好

SORRY 因為D包裝無晒 貼返TAOBAO 記錄代表返講緊同一條咋無特別

補充50士丁士   D線材 TAOBAO 其他店都搵到散線嘅 . 有心自己搵耐D會見到
不過 50士丁士師傅手藝都OK 啊

回覆 4# waltyuen

同意  我果條係5月左右入, 但係喺純白色的, 佢改咗線基??

回覆 6# df311

影相 色溫問題 黃左 。我先4絞 退回補上8 。 同款散
線 淨買都2500左右比多千多d佢做好加保養 可以接受

回復 7 #waltyuen

明白, 開頭以為師兄你一次入3條  

依條線我暫時已滿足, 仲有佢啲插頭同插針質量都唔差, 斤兩十足

via HKEPC Reader for Android

回復 3 #number92000

師兄, 謝謝推介. 不過太貴, 玩唔起。 可以留意吓, 睇吓有冇機會一試

via HKEPC Reader for Android

回覆 8# df311

版規唔比POST LINK 所以出圖LAW

BW22 個款要睇你咩耳機 線粗訊息大 力感猛  唔係隻隻IEM 食到晒哦
反而佢條 暖橙 8絞我都有買,  銅質唔係最純 但 聽感舒服順耳  
同佢買880人仔  同款散線就40人仔一米  12米做到8絞