呢樣野可唔可以滿足3.5耳機轉藍芽要求?

呢樣野 :

https://www.hktvmall.com/hktv/zh ... N?source=igodigital

前情提要 :

我電腦onboard d sound 似壞晒,我都唔想深究原因而家用ps 耳機頂住先,
但我唔係幾捨得2014年買 900幾蚊的有線耳機,加上日日拔插ps耳機個dongle 去pc/ps4都唔係辦法,我部pc以前又有買藍芽玩下。

呢樣野可唔可以滿足我電腦, ipad, 電話都將有線耳機當藍芽耳機用?

回覆 1# wkleung

Astell & Kern XB10 / Fiio BTR3 會好啲 support aptX-HD, aptX-LL 同LDAC(BTR3)
直接用藍芽recevier 唔會好啲, 要經過3.5mm ->aux 線->bluetooth

會好啲有aptX Low Latency, aptX
https://www.amazon.co.uk/Bluetoo ... -Mpow/dp/B01KZR6S6W

無音質無特別要求係可以
但都要解決供電問題

無音質無特別要求係可以
但都要解決供電問題
HAKAIDER 發表於 2019-9-1 10:11

冇音質無特別要求了,至於電佢唔係好似藍芽喇叭咁有USB 口咩?

冇音質無特別要求了,至於電佢唔係好似藍芽喇叭咁有USB 口咩?
wkleung 發表於 2019-9-1 10:37

你買依舊野就係想將有線Headphone 當藍芽用
但依舊野咪又係要拖住條USB 電線....................

其實你百零蚊買個Sony MW600 果類有3.5mm 插位嘅藍芽handfree 就得
返正對音質無特別要求

買個usb SOUND 手指/卡2草野都有啦,都係同平價ONBOARD一樣蟹CHIP

點解覺得曬錢,但要買更曬錢既野? ...
DGCNYO 發表於 2019-9-1 11:12

樓主想PS4 / Ipad 可以用藍芽連接嘛

你買依舊野就係想將有線Headphone 當藍芽用
但依舊野咪又係要拖住條USB 電線....................

其實 ...
HAKAIDER 發表於 2019-9-1 11:44

咁就要睇佢係充電間唔中插番電就得,抑或真係要拖住條USB 條,
對我係想IPAD 同電話都可以經藍芽用現有隻有線耳機