[開箱] NICEHCK DB3 又黎懷疑人生 + 16絞線

nx7 後再出耳機,咁既價錢冇諗過即買。
人仔119 仲要之前買過nx7 有得再減10蚊, 就黎平過買耳膠
呢隻野兩鐵一圈,但分析力奇高,聲音好大路,又易推,我估係想開拓入門市場。 我iphone 直推都好聽
之後我見佢地出左三條線 話nx7, db3 ,cca 都用得 所以又買左,點知問問下佢, 原來舊買家又有得平30.
我呢條線好配db3

配戴方面我覺得好過nx7,低頻都係, 但分析力就輸dd

呢個價人仔119定位低過NX7...擁有NX7既我可以說服自己唔好買,,唔好買,,唔好買..
條線金銀銅?

兩對外形太似了

Nx7 其實很好戴﹐穩陣又舒服

via HKEPC Reader for Android

呢隻好過zsn pro 嗎?

via HKEPC Reader for Android

係兩圈一鐵

試過DB3 用S10+ 直出都己經好唔錯。非常 musical 耐聽。平價又一佳作!

依隻野係聽落無咁攰嘅NX7,完。

有NX7可以唔洗買

回覆 8# chesscj

師兄冇聽過定耳仔有事?調音完全兩個風格

回覆  chesscj

師兄冇聽過定耳仔有事?調音完全兩個風格
lipo18650 發表於 2019-9-16 20:02

Bass明顯多好多,高頻無咁刺耳,同埋解析弱左之外,但其他野無乜太大分別喎。(一聽就知道係出NX7個廠出)

咁趕出出黎嘅野調音無太大分別有幾奇?