[開箱] Senfer DT6 Pro 三合一混合單元耳機升級多粒鐵

作為 DT6 既升級版, DT6 Pro 今次加多左一粒動鐵單元, 變成兩鐵 + 1 圈 + 1 壓電陶瓷.

今日收貨, 驚喜發現之前簡陋既包裝被換左, 有無變靚D就自己衡量 配件飛走之前 DT6 招牌既紅色硬耳膠, (首批) 就換上更好質素既耳機線, 應該同 TRN 賣 $6x 果條八芯鍍銀線一樣質素.

DT6 Pro 單元大小與 DT6 差不多, 而重量就稍輕. 另外, 我對耳機外殼鍍漆唔係咁均勻, 有輕微瑕疵.

初步聽感 : DT6 Pro 一開聲分析力無疑係比 DT6 強, 樂器細節更為豐富, 空間感稍寬, 低頻強化明顯. 調音對比 DT6 無大改變, 仍舊保持極度豐富既臨場感, 以及獨特而通透既人聲.  而家呢個新品超筍價, 唸唔到有咩原因唔入手. 再煲入先

作為 DT6 既升級版, DT6 Pro 今次加多左一粒動鐵單元, 變成兩鐵 + 1 圈 + 1 壓電陶瓷.

今日收貨, 驚喜發現 ...
countryboy 發表於 2019-11-6 16:23

覺得佢粒膠比較短,戴得唔夠實,今晚返歸換粒膠再試下。

邊度買 ? 瘦佬度有冇現貨 ? 同埋幾錢 ?

我都想知,謝謝師兄

我個對遲了1日才發貨
貨在集運, 希望明天收到

impotence 發表於 2019-11-6 17:07

瘦佬唔知到貨未,今日幾位開箱師兄都係做勇者,盲衝淘落嚟。

覺得佢粒膠比較短,戴得唔夠實,今晚返歸換粒膠再試下。
philipsrev 發表於 2019-11-6 16:57

我換左 AET07.  用原線粗略 AB 完 DT6, 呢隻 Pro 版聲音細膩好多, 聽樂器更明顯, 低頻又夠力, 仲要攪個大大大酬賓價, 係咪想頂爛市  !?

impotence 發表於 2019-11-6 17:07

淘寶搜 "DT6 PRO", 銷量最高果間就係, 旺旺問佢係咪有半價, 落完單等佢改價再比錢就得.

100人仔唔知瘦佬開幾多,希望唔會跌穿IPO

100人仔唔知瘦佬開幾多,希望唔會跌穿IPO
(朗尼) 發表於 2019-11-6 17:29

DT6 最平 aliexpress 都要賣 $13x 喎, 應該唔會跌穿 IPO 掛   唔知店家有無限購令, 無既就一於大手入貨