[開箱] 萬能插 + 雜食 聲菲達PA3S+耳擴

第一代PA3 都有買 細機來講推力是澎湃
雙TPA6120A 做CURRENT OUT 夠晒勁  
3頻 GAIN 煲機試野方便
OUT
把能 2.5 3.5 4.4  
SE 3.5
IN
把能 2.5
SE 3.5

--------------------------------------------
神秘刷左字雙轉雙 OPAMP  一粒DIP 一粒貼片在下方
有BASS CONTROL ON/OFF 掣  純鐵IEM OFF比較好

底部雙TPA6120 後面是供電升壓整流. 感覺 料唔差 唔洗點MOD  
上一代供電唔係PANASONIC 電容 . 今代轉高小小

一堆配件 充電是用8.4V 用條 5V 升壓線比你 跟一條過機線  插頭可以自由選

呢部成千一蚊,個売夠高,
放古靈精怪運都可以,
底噪如何?多款輸出接口幾方便,
有冇試過2.5做輸入,有冇電流聲?

回覆 2# tuoi

D料比返足 嘅  

我無全鐵機
昨晚收到機後 聽過 咋

大耳: 聲海HD700 ULTRASONE PRO900
底噪唔覺  
今日帶左身上得 DT6PRO IEM吉左係唔覺
第一代都無咩底噪 是全鐵才覺,但有人覺佢粗聲 可能出耳機個4粒尼康 GOLD 電容唔得
今代行全鉭 靠雙轉雙運放搞返  中頻夠密 又唔粗

個粒Panasonic 電解電容成本都好平。

吾使0.5~2元 1粒。 (FC / General type 好平,如果用 FM FJ 會好D)
換電應該要焊線, 其實呢類機出原廠電給人換會長命好多。

回覆 4# NOPSS

SORRY 我打字衰
我指聚合物個D

回覆  tuoi

D料比返足 嘅  

我無全鐵機
昨晚收到機後 聽過 咋

大耳: 聲海HD700 ULTRASONE PRO900
底 ...
waltyuen 發表於 2020-1-14 12:33

有冇試2.5對錄?靜嗎?覺得有冇電流聲

回覆  NOPSS

SORRY 我打字衰
我指聚合物個D
waltyuen 發表於 2020-1-14 14:07

哦。
呢類貼片電容都有機會短路對地架。
盡量吾好用到無電先叉啦。

回覆 7# NOPSS

原來有D 咁事  
係咪 里D 電容都要入面 儲足電  先做到野

回覆 6# tuoi

靜要睇PLAYER.  多數會有 , AK可以取3,5做地. SONY 唔係 WMPORT LINE 就唔好玩

回覆  tuoi

靜要睇PLAYER.  多數會有 , AK可以取3,5做地. SONY 唔係 WMPORT LINE 就唔好玩 ...
waltyuen 發表於 2020-1-14 14:49

唔該我問2.5