改耳機線舖頭

有隻DT990想改可換線,有無邊間店舖推薦?
目前問左小修小寶,要480,覺得有D貴。

當改成 MINI XLR 4極母座
當唔洗買鑽 買鑽咀
拆機 焊甩線
開孔
焊返
上母座
測試 極性
上緊個母座
試聽
以上未計換唔換機內線. 改唔改兩邊平衡  
咁都打左成幾十字 .  換個門鎖都350蚊一工人 喇  
480 都OK 喇
改壞又要賠
SORRY 我係講得有D 直

回復 2 #waltyuen

你都講得岩既

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# waltyuen

我明白樓主點解覺得貴。
480 差不多耳機的3分格價。
不如二手放左,再加小小錢入一個可以換鷥的耳機

回復 4 #royau
就係因為隻耳機唔貴先諗緊值唔值得花500去改。不過用開有感情,可能等疫情好番D拎上大陸改,我見淘寶有間改3.5平衡先185人仔。

via HKEPC Reader for Android

回覆 3# tongtong1993

其實我  10幾年前未有動手興趣
玩DT990   
都課左150蚊比人改左 銀線 個時未有咁多線款 又頭又盛
但都是打開耳罩 甩舊線焊新線 咁就150蚊 10分鐘咋

回覆 5# tongtong1993

其實可改2.5母座行平行、但要打開睇!地線是否公用。

有隻DT990想改可換線,有無邊間店舖推薦?
目前問左小修小寶,要480,覺得有D貴。 ...
tongtong1993 發表於 8-6-2020 11:35

咁樣大改法480我覺得可以接受,但有時小x小寶開價好怪,有時普通改下耳機線6.35mm做xlr頭連頭自備都開你幾百蚊。

回覆  tongtong1993

你想改變人生, 一切由辣雞開始.  下面係  乜寶個 id
id=44959198422

DT990 600ohm , ...
waterfa 發表於 2020-6-8 20:05
KZ車長攪事份子又嚟啦