[開箱] 8絞銀線比 SUPER ONE

小弟藍色控
BTW SP1000M 藍色未有錢買
大陸線廠終於肯出里隻 藍色皮

之前有銅 銅鍍銀聲好一般做完送左比人  
講返里隻銀線 之前朋友做過條 FOR SHURE 1840 *堅行貨"
聲是合理比較高清向.  但色唔好睇咁一直無搞比自己玩
-----------------------以上吹水-------------------------------------
SUPER ONE  開聲未煲 衰D講係唔通透
高音唔亮 音場唔開 比銀線是好選擇
成上面講有銀線有藍色皮出現所以就有你睇到帖子喇

做好開聲 分析力因訊息量足 開揚晒  低音出來收縮快 剌激位多返 .  悶氣走晒
(BTW有D人覺得原本咩都唔搞的超一是舒服, 小弟就唔喜歡)
舉例搵極端D歌試. 如果超一咩都唔搞 , 你係會覺得有屯門"娜娜"出來唱日文
轉左銀線超一 表現返個日本少女出來

-----------------------------以上吹水聽感-----------------------------------------
AEC 0.78 插 60 人仔
線 250人仔
鍍銠20人仔
分線器15人仔

-------------------以上成本用靚插就會貴過超1晒所以無用-------------------------
點解唔搞瘦條銀線, 因為我要藍色襯超一

-------------------------------------------------------------------------------------

師兄係唔係加耳放佢聽呢?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

銀藍好似仲正過藍黑......小第都係藍調

配純銀/鍍銀會變咗動鐵聲。反而搵D靚銅線/銅銀混編線會理想少少

小弟藍色控
BTW SP1000M 藍色未有錢買
大陸線廠終於肯出里隻 藍色皮

之前有銅 銅鍍銀聲好一般做完送左 ...
waltyuen 發表於 2020-6-14 21:20

如果全藍色仲正,師兄手工好好!

沒有手藝,只能直接賣,師兄厲害!

勁呀 師兄

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

回覆 7# jacky820
多謝

回覆 6# tskso

練下練下就得ga喇

回覆 5# philipsrev
可以做多條GA

回覆 4# rewq38

唔會鐵聲 圈聲 是發聲面{體}積 會大影響過線  
    回覆 3# terence0080

銀線透明係PU 皮 會黐手
    回覆 2# Eric j

係啊 用PB2 耳放

回覆  jacky820
多謝

回覆  tskso

練下練下就得ga喇

回覆  philipsrev
可以做多條G ...
waltyuen 發表於 2020-6-15 10:33

自己搞先最知自己想要咩,比錢都唔易搵到。

師兄好勁 小弟都係藍色控
有時間我都想試吓diy 冇時間只能買了