[開箱] NICEHCK NX7 MK3

剛開原配用藍色音嘴三頻均衡4.4原配的線聽
比起NX7PRO 音場濶咗,下潛力好咗,密度高咗,分析力好咗,厚聲咗,高音鬆弛咗無咁緊,唔刺耳,無齒音,整體速度好快,舒展咗,D野收得好快,而且覺得容易推咗
聽快歌、ACG、電子音樂、搖滾、METAL都有唔錯的效果
尤其換黑色音嘴聽鼓聲是超爽,因為下潛得深又收得好快
但是唔可以聽慢歌,人聲毫無感情,而且人聲會被低音或高音樂器聲所掩蓋,雖然舒展咗但整體都是偏硬
我聽 ACG 多所以未煲都覺得啱聽
用來聽 BanG Dream 唔錯幾好聽

淘寶定香港買?

回覆 2# fishing_tonny

香港買 毒海優先 4.4 $999

回覆  fishing_tonny

香港買 毒海優先 4.4 $999
louis0430 發表於 2020-8-25 19:41

請問什麽喺 “毒海優先 4.4”?

回覆 4# Midas

毒海浮沉 優先預訂4.4MM NX7 MK3 現在要$1099

回覆  Midas

毒海浮沉 優先預訂4.4MM NX7 MK3 現在要$1099
louis0430 發表於 2020-8-25 19:57

Thank you !

個耳機盒幾靚仔

淘宝昨日訂左3.5線要758人仔未發貨。

淘寶買啦包順豐直郵都唔使過850港

剛剛走去check下,原來第一代推出,已經一年有多(去年7月),epc個nx7帖,竟然持續了差唔多一年,出到第三代,點都要推一下,我果對依然健在,配BS katana 依然係絕配,帖中除了見十幾個ac 被banned 外,有關NX7 最後最精彩嘅,莫過於mod 改,你估今次出到Mk lll 版本,會唔會有師兄話:為了唔好嘥時間,mod 咗佢吧!  ~~  呢?