[開箱] TRN BA8 到手了

終於的起心肝開account share 開箱
上星期來了vx,今日收到ba8, 包裝也改了,今次賣得貴,做靚個包裝是需要的。
聲音完勝了vx, ba8  係一隻非常能表達動鐵味既耳機。 三頻相當平均,唔似vx有少少唔平均感。 ba8 外觀設計同vx一樣但腔體比vx細,配戴更穩定,隔音明顯有幫助。 雖然有8個動鐵但高頻冇太過份既衝力。

我將ba8 同之前比呢度ching毒到而買既L8相比,聲底好接近,低頻力度都一樣有,高頻冇L8 咁刺激,我覺得ba8聲音更好,但L8就戴得好啲 。

我覺得佢地今次賣這個價錢,應該跟條T3 or T4 線。不過今次這隻聲音真係無得彈。 VX 完全冇得比,但2020vx 個樣同質感係好正

跟機條線係唔係同 VX 既都係一樣?

換線要特製嗎?見佢個咀凸出黎

換線要特製嗎?見佢個咀凸出黎
biglongsmall 發表於 2020-9-3 17:34

同TRN VX/BA5一樣,可以用原廠帶有保護槽嘅耳機線,亦都可以用一般嘅0.75雙針頭耳機線。

有冇比較過ba5?  Thanks ching

via HKEPC Reader for Android

問過客服, 企硬799, 晒單可送T4 線。。。。
都係覺得有d 貴。 圍番900 蚊港紙, 諗緊入zax 或佢, 再者ba 5 同 vx2020 先剛到手, 一大疊線, 有排玩。。。。

終於的起心肝開account share 開箱
上星期來了vx,今日收到ba8, 包裝也改了,今次賣得貴,做靚個包裝是需要 ...
franklee1083 發表於 2020-9-3 14:20

歡迎師兄先,支持開箱~~~~~

Dio 師兄,  有冇比較下ba5 同 vx2020?  分享下?

Dio 師兄,  有冇比較下ba5 同 vx2020?  分享下?  

chahui 發表於 2020-9-3 23:14

隻VX2020 仲煲緊,
初步 VX 同 20 其實聲真係差唔多,20 會潛得深少少,
BA 5 分析會比較線條多D,粗身D,似成熟女性咁,
而VX 就好似少女咁,溫柔D,~~~~~~
唔係好識形容~~~
我覺得兩隻係同級

ba8 要8舊, 而前排半價ba5只係2舊, 有比較就呢對野就真係貴