求DIY用MMCX頭推介

小弟一直都有一個疑惑
DIY用既耳機插amp/dac/dap果邊無論係2.5/3.5/4.4/6.3都有好多選擇
Furutech/Oyaide/Viablue等等

但係耳機果邊(e.g MMCX)就唔多覺有咩牌子揀
so far只係喺深水埗見過所謂德國既Star
(連website都無,好難信真係德國野)

各位玩開DIY既師兄有無高質素既MMCX頭介紹

(同埋有無隻個口係比較闊
之前學點樣DIY線果時買咗啲淘寶貨嚟試玩
用24AWG線織8絞,即係兩邊耳機果頭4絞已經唔係點塞得入)

我用2PIN 0.78 .  AEC 易焊
MMCX 小用
都是東莞間廠OEM 晒

可試 Eidolic.

可以試Eidolic/Oyaide/Nobunaga/Bispa/ATL

可試 Eidolic.
ip_csl 發表於 2020-10-6 20:41

可以試Eidolic/Oyaide/Nobunaga/Bispa/ATL
leungleung1234 發表於 2020-10-6 21:10

thx 兩位師兄
請問香港有無地方買倒
定要喺外國website買

回覆 5# DeathKnight

Tb喇

28 曾經代訂過Oyaide 歐亞德 / FURUTECH 古河各類插頭 唔知宜家仲有冇

28 曾經代訂過Oyaide 歐亞德 / FURUTECH 古河各類插頭 唔知宜家仲有冇
louis0430 發表於 2020-10-7 16:30

古河並無出 mmcx 插頭的.

古河並無出 mmcx 插頭的.
ip_csl 發表於 2020-10-7 18:07

我記得當時28係幫人訂2.5/4.4之類的Oyaide/古河頭,好似唔係2 pin又或者mmx的插頭啊

回覆 9# leungleung1234

當時宣傳圖