[開箱] $1000 大廠一圈四鐵 - 享听

今次試左呢隻幾冷門既一圈四鐵耳機。今次買前向賣家問清楚係咪可以試聽退貨,因為曾出現盲衝失敗,所以要小心買。因為順豐寄野番大陸好麻煩,所以要退就要用ems.
講番隻耳機,1000頭,一隻圈同四粒婁氏單元。睇spec 係好抵玩,加上而家kz cca 個啲用大陸單元都講緊700以上。所以1099係可接近。
耳機冇得揀顏色,我自己就較中意佢隻一圈兩鐵,可惜得紫色。
耳機黎到,如我所估計,冇包裝,耳機比我估計細隻,而且輕身,配戴感非常好。兩針插有少少緊,可能係新做關係。
高中低頻相當順滑,超級中正既聲音,音場闊,定位幾出色。店家同我講每隻耳機都係人手做,所以造工,聲音都相當嚴格。 佢個高頻分析力高,盡行黎唔刺,而人聲同樂器聲都取得一個平衡, 低頻係呢隻耳機既重點,粒圈有質素,鼓聲有層次,並不是只提供重低音既效果。
我專登拎左老豆隻campfire solaris 比較,我買唔起大廠,只玩大陸耳機。
呢隻一圈四鐵vs一圈三鐵。
聲音係相當接近。我老豆聽完都冇野好講,十倍價錢。
對比佢另一隻vega,低頻就冇咁打入心,但音樂感平衡好多。
我開翻李克勤隻演奏廳聽,更令我中意隻耳機,樂器定位好好,左右樂器距離感不得了,真係臨場感相當豐富

ching 請pm 店舖資料. thx

ching 請pm 店舖資料. thx
fannam 發表於 2020-11-3 09:13

其實樓主標題打左 去淘佬search就有

回覆 3# robotken42

就係search唔到呀. 唔好意思...

回覆  robotken42

就係search唔到呀. 唔好意思...
fannam 發表於 2020-11-3 10:39

選"店鋪" 關鍵字 "享听 1圈4铁" 第2間就係

比較好奇係咪真係質素同solaris有得揮咁堅
如果係都想入隻試下

唔該哂CHING, 揾到了,  我之前打"享听"揾唔到呀. THANKS,