漫步者 TSW1 Pro 開箱

Tws1 pro:  聲音比 TSW1大,音質好DD
Pro: 通話和干擾有小小改善

可在耳機上較大細聲

電力耐用D, 12hrs耳機 +30  hrs盒

左~上代;右~Pro版

師兄,好在有你個post,我有用tws1 後來發覺左邊耳機電打打地柴,本來想買隻pro 版玩下,最後冇買到,買左CCA CX10冇買錯聲比tws1好幾多下,不過有1樣野唔好,就係電唔耐用得2個幾鍾,因為我唔係長帶住聽,對我冇影響.

回覆 2# eric18ngan

2個鐘好似少左D, so far我又覺得 pro 版 ok wo,

我都買咗,剛剛聽感覺一般,換耳膠試cp100,入唔晒耳帶得唔穩,最後試用qcy跟機對耳膠短身啲就ok。
同對qcy t9s整體音質比較焗,qcy t9s分離度同空間感較好,但聽女聲某啲高音位沙沙地。
呢方面tws1 pro表現好啲比較清晰。

我只要嚟聽歌通話方面就無試~

我都想買tws, 這隻用新高通chips支援藍牙5.2,但是我的手機只支援5.0,係唔係唔會好似佢講到咁慳電?同埋會唔會冇咗aptx adaptive同tws mirroring?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

回覆  eric18ngan

2個鐘好似少左D, so far我又覺得 pro 版 ok wo,
ltho3k 發表於 2020-11-15 08:27

係2個半鍾係小D,可能推每邊5隻關係,所以用電多左.

同 TRN T200比呢?

via HKEPC Reader for Android