[開箱] 耳機玩到盡:24鉸粉藍銅鍍銀 耳機升級綫 (賞圖、玩法)

深夜開寶箱,件寶貝真系咁好?

還記得它們嗎?

單動圈代表:     Yamaha eph200
單動鐵代表:     Kbear F1
一圈一鐵代表: TRN TA1

個人喜好夾24鉸綫: TA1 > F1 > eph200

試完三對耳機,感覺到綫材特點能量感強,易反映到耳機特性,分析力高,演唱會複雜樂器演奏表現出尚算清楚,人聲細緻,個人覺得推純鐵 F1 耳機不錯,TA1 始終係多了一個單元,表現相對豐富富音樂感多D,bass 多係耳機本身特性,聽流行不俗,eph200 識佢咁耐知佢難夾線,最好始終都係用返原裝線,真實感係佢强項,所以唯有找 Super one Jr 頂上,24鉸夠能量推好隻大圈,Jr 高密度特性輕易推出嚟

深夜開寶箱,件寶貝真系咁好?
lokalok 發表於 2021-3-18 02:41

夜晚先有Mood,呢條線夏天用幾好,有排試

多鐵耳機呢?AS16 果16粒鐵,推得非常滿意,24鉸織法不會引致聽感太過刺激,但又夠力,不知推更多鐵會點呢?呢期興

24鉸淺藍幼幼,綫身柔軟,冇合金銅系列果種粗豪重量,相對輕盈,非耳掛設計,係其中一入貨原因,可惜係,在頭三對耳機配戴時,因線材跟耳機重量比例關係,仍要撓耳才穩,綫身夠軟,撓耳冇問題,要直戴,要再夾下耳膠先掂

正啊!搞到小弟我都心思思想換線!

又有靚相 軟身都大賣點啊,人聲真係相當唔錯

又有靚相  軟身都大賣點啊,人聲真係相當唔錯
saltyfatboy 發表於 2021-3-18 13:23

D相冇D聲咁靚,人聲係幾細緻,夾對TA1唔洗4舊呢樣最靚