[開箱] 口裡說不 卻又課金 声菲尔MT100 PRO 平板娄氏动铁

SORRY 又又又又又又又是我
-------------------------------------------------------
MT300 令大家對声菲尔好似死左心  
只可講無計
不過剛剛3/26 16:00 又比左錢
入声菲尔MT100PRO
未到貨咋 出定文  
--------------------------------------------------------

講返
声菲尔MT100PRO

2019年中先來玩CHI FI  所以MISS左 MT100 沒有PRO的版本
一直想收返對. 但閑魚個D都唔見 見到又唔平得去邊.  
就知道對野的確是声菲尔打出名堂之作 .
今次 MT100PRO 應該想用返自己當年皇牌 重整旗鼓掛!
單元組合一樣平板納米振膜單元+ Knowles 平衡動鐵
不過  平板由14mm 加大至15mm
----------------------------------- 3-31收貨 更新 ------
開箱 今次無燒賣喇 想知咩事睇我舊文

今次MT100 樣 已經出開 個模FINE TUNE 晒 簡潔靚仔晒 同MT300好大對比

佢個NOZZLES 今次唔玩野 FILTER 就同MT300 一樣

今次連條原裝線都足料  真有鈀個隻高音有漂出來的感覺 .  
銀合金線動態感一定足, 所以平板在手機推都唔會太悶 ,避免被手機黨退貨聰明做法

上機一聽 聲好嘅 通透 有平板個隻大畫面 感覺   闊度縱深度都好正   但單端唔夠做添

上PB2 擴  ADA4898-2 食足 3V RMS LINE OUT  去 BUF634A  , 這個組合咩機都好中頻 好動態
MT100PRO 人聲十足 婁氏味 精緻感有 夾上平板飽滿 , 声菲尔 今次又省返好個牌排了

送個條藍芽線呢 你當幫佢清倉存喇

蝦!雖然之前果單嘢咩咩咩,不過,不能不説間廠出每一款耳機隻隻不同樣,小弟非常歡喜及欣賞

之前唔係話出MT400, 變左MT100Pro?
又買真係

舊版MT100要大力推
少bass 空間感巨大 人聲出

回覆 4# kityu

嗯平板 單元 需求大

食老本,出隻有把握,係聰明嘅

回覆 6# tskso

我真是想買返MT100到㗎

回覆 7# waltyuen

其實MT100 我只有過一面之缘,因條高大靚仔帶住

回覆 7# waltyuen

前個月aliexpress 仲有MT100賣