人人都神圈 唔通人人都想神圈咩 最終都入左最終 A4000

1300SS 放左迎來Final A4000
「f-Core DU」動圈單元中高向流暢音樂感先決
分析力 唔會高過高價位chi fi
人聲 味道幾好 結他 等中頻都好聽
買唔到A8000住用A4000聽住先幾好
如果同信仰比A4000冷靜斯文
都是吃推力型
單機dap 行埋巴能的話
都是dx300 /220max 一係 kann alpha  高電壓型
如果唔係就要炸彈裝備聽喇

個跟機軟膠耳機盒有料到 有design 有功能夠方便

一對你以為金屬的膠殼機,同ba15反比左
好輕 聲音同重量都是個隻久聽不累型

一堆final 膠就一梗喇

厲害厲害

呢隻都係觀望中

我覺得選對了。

我覺得選對了。
swordgod 發表於 2021-3-28 21:57

1300SS
戴到好"銀"耳殼

回覆 3# tat123

你A8000 喇 唔好浪費錢  HUGO 你又有怕咩入啊 原裝線都好HAPPY 喇

回覆 1# waltyuen [/

啱啱出嗰陣我都入咗,煲開咗好好多

回覆  tat123

你A8000 喇 唔好浪費錢  HUGO 你又有怕咩入啊 原裝線都好HAPPY 喇 ...
waltyuen 發表於 2021-3-28 22:57

A8000太易花A4000買得開心啲

人聲就買A3000啦

我之前等你的1300SS聽感,想用來評估一下1697ti的取向,不過尋日去巷仔之前,上去華x會睇下有冇死雞執,無野啱心水,跟住落楼下打聽下W2,得知到貨不多,要預訂,即系不會有熟客價,冇訂,見有1697ti demo,試,店員話可以試埋W1,於是用手机加W1加1697試,用去巷仔試BA15那些音樂來聽,覺得中高頻有點冲,換上自己的達音科 禪 來聽,中高頻醇和了,比較耐聽,但分析和動態就不及1697,想等W2到貨再試聽的機會應該不大