90%功力嘅2-pin轉mmcx

尋日見終於做曬嘢
有時間過瘦佬度試吓機
本身話想幫隻mmcx版嘅super 4配條4.4線
睇中咗條紅藍怪物
點知瘦佬話mmcx版冇貨 得2-pin
問佢借完隻adapter試住先
一試發覺都ok喎
順手諗住買佢隻adapter
瘦佬話隻嘢可以發揮返原線有90%功力
唔同其他嗰啲剩係得50%-70%
仲要都係百幾蚊(冇記錯嘅話)
即刻買咗套試吓
廢話唔多講
睇圖最實際

試過用佢真係同冇轉線冇乜唔同
以後啲線唔使就住就住啲制式

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

你就好啦,去到課金就可以帶埋返屋企,我上次落單話要等左大半個月

你就好啦,去到課金就可以帶埋返屋企,我上次落單話要等左大半個月
lokalok 發表於 2021-4-2 00:44

估唔到要等咁耐
突然覺得都幾好彩

不過尋日見得閒再用部新寵山靈M6再試隻super 1同3
見個feel唔同咗啱好多
諗住買依2隻都要訂
怪物線mmcx又要訂
4.4灰線又要訂

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

回覆 3# FF_ivanchin

慢慢調試,找出一套合自己聽感的组合

回覆  FF_ivanchin

慢慢調試,找出一套合自己聽感的组合
lokalok 發表於 2021-4-2 01:31

都真
不過我太雜食 好難搵到完全啱嘅
Super 1 + 灰線聽廣東歌男聲
張敬軒 陳奕迅 林家謙嗰種完全5星級享受
低音都好過動鐵好多
但係聽日系女聲就炒曬車 同埋冇咗動鐵嗰種清脆嘅樂器聲
圈鐵好多都就balance得滯 兩頭唔到岸 一係就似動鐵偏高音同女聲
動鐵就聽女聲同高音ok 男聲冇咗嗰種感覺 同埋低音聽到但係唔夠
好難揀隻兩全其美嘅

回覆 5# FF_ivanchin

同菜式一樣,泰國菜整海鮮,儘管保留海鮮鮮味,都唔會同中式清蒸海鮮果隻鮮味相同,按個人可評佢哋有高低,但亦可感受唔同風格下嘅獨特味道,皆因兩種都係受歡迎嘅菜式,魚與熊掌,要兩者兼得唔係易事,或者聽下聽下會順耳呢,嘗試新配搭,我哋耳仔都需要適應期

回覆  FF_ivanchin

同菜式一樣,泰國菜整海鮮,儘管保留海鮮鮮味,都唔會同中式清蒸海鮮果隻鮮味相同,按 ...
tskso 發表於 2021-4-2 14:37

都係
依家都試緊好多新組合
幾時搵到我要嘅完美就可以退坑了

都係
依家都試緊好多新組合
幾時搵到我要嘅完美就可以退坑了

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android ...
FF_ivanchin 發表於 2021-4-2 15:49

退坑唔容易,要講緣份

我都買咗,兩針轉mmcx比我清咗

退坑唔容易,要講緣份
tskso 發表於 2021-4-2 16:31

緣份就到